'Avrupa 3,5 milyon istihdam kaybına uğrar'

Avrupa Birliği'nin Çin'e karşı uyguladığı ticari engelleri kaldırması durumunda 3,5 milyon kişinin işsiz kalabileceği belirtildi.

Abone ol

Avrupa'nın 25 imalat federasyonu için Ekonomik Politika Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmaya göre Avrupa Birliği'nin Çin'e karşı uyguladığı ticari bariyerleri kaldırması halinde 3,5 milyon istihdam kaybı yaşanabilir. 

AB yetkililerine ve parlamenterlere sunulan raporda, Çin'in istediği gibi ticari bariyerlerin 2016 sonunda kalkması durumunda AB'nin imalat ürünleri ithalatı gelecek 3 yılda yüzde 25-50 arasında artacak. 
     
Ekonomik Politika Enstitüsü Müdürü Robert Scott, "Bu, AB trend büyüme oranının yüzde 5-10 üzerinde bir artış ve bu rakamın muhafazakar olduğunu da düşünüyoruz" diye konuştu.
     
Avrupa Birliği ve DTÖ'nün diğer üyelerinin Çin'in 'piyasa ekonomisi statüsü'nü 2016 sonuna kadar tanımaları gerekiyor. Dünya Ticaret Örgütü, Çin'i 2001 yılında üye olarak kabul etmiş ve Pekin'e devletin ekonomideki rolünü azaltması için 15 yıl vermişti.

Özel'den Erdoğan'a belediye borcu tepkisi   Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' CrowdStrike, küresel yazılım sorununa neden olan hatayı açıkladı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına yeniden seçildi