Beklentiler altının ateşini yükseltti: ECB faiz kararı ve ABD ÜFE sonrası ons altında yeni rekor

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı ve ABD üretici enflasyonunun beklentilere paralel gerçekleşmesi, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Ons altın, 2.535,32 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika faizi kararının ve ABD'de üretici enflasyonunun (ÜFE) beklentilere paralel olarak gerçekleşmesi, altın fiyatlarında sert bir yükselişe neden oldu.

Yatırımcılar, bu gelişmelerin ardından altına yöneldi ve ons altın, 2.535,32 dolar seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altın rallisi, piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) da benzer bir hamle yapacağı ve Eylül toplantısında faiz indirimine gideceği beklentileriyle daha da güçlendi. Eğer Fed, 2020'den bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürürse, altın fiyatlarının daha da yükselebileceği tahmin ediliyor.

Şu sıralarda altının ons fiyatı, düne göre yüzde 0,71 artışla 2.529,35 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altın piyasasındaki bu hareketlilik, yatırımcıların güvenli liman arayışlarının devam ettiğini ve özellikle küresel ekonomik belirsizliklerin bu talebi artırdığını gösteriyor.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 795 bin lira oldu Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti Beklentiler altının ateşini yükseltti: Ons altında yeni rekor Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek entübe edildi Gelir ve kurum geçici vergi beyannameleri için yarın son gün