Fujitsu, Türkiye'ye yatırım yapacak
Fujitsu, Japonya dışında yatırım yapılacak öncelikli 10 ülke belirledi. Yatırım yapılacak ülkelerden biri Türkiye olacak.
Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, Fujitsu'nun Japonya dışında yatırım yapılacak öncelikli 10 ülke belirlediğini, bunlar arasında Türkiye'nin de olduğunu belirtti.
Bahadır, Kamu Yararına Teknoloji Konferansı öncesinde JW Marriott Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, kendileri için gelecek dönemin çok heyecan verici olduğunu söyledi.
Bilişim ve teknolojinin birbirini tamamlar olmasının, yeni iş yapış modellerinin ortaya çıkmasının kamu ve özel sektörde servisler açısından ciddi bir iş yapış modeli ve akış olacağını düşündüklerini dile getiren Bahadır, Fujitsu olarak, Türkiye'deki iş ortaklarıyla müşterilere bu yolda önderlik ve yol arkadaşlığı yapmak istediklerini ifade etti.
Geleceki dönemde servis ve çözüme odaklanacaklarını bildiren Bahadır, ürüne olan konsantrasyonlarının da aynen devam edeceğini kaydetti.
10 ülke belirlendi
Fujitsu'nun Japonya dışında yatırım yapılacak öncelikli 10 ülke belirlediğini anlatan Bahadır, "Bunlar arasında Türkiye'de var. Bu, Japonya'nın Türkiye'ye bakışı, Türkiye'nin dışarıdan nasıl gözüktüğünün kanıtıdır. Listede ayrıca İber ülkeleri, Hollanda, Fransa, İtalya, Benelüks ülkeleri, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan bulunuyor. Bu bizim açımızdan çok güzel bir gelişme" diye konuştu.
Detaylar daha sonra paylaşılacak
Söz konusu yatırımla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını ifade eden Bahadır, yapılacak yatırımın Türkiye'nin gelecek yıllarda neye ihtiyacı olduğu, hangi alandaki yatırımdan faydalanılabileceği gibi kriterlerin Fujitsu Türkiye tarafından belirleneceğini söyledi.
Türkiye'nin, büyüme potansiyeli, insan kaynağı kalitesinde çok başarılı olması, Türk insanının teknolojiye adaptasyonun yüksekliği, teknolojinin günlük hayata girme hızı gibi nedenlerle tercih edildiğini anlatan Bahadır, Fujitsu'nun Türkiye'ye hem teknoloji getireceğini hem de yerel iş ortaklarıyla iş birliği yapılacağını kaydetti.
Paydaşlarla değer yaratma amaçlarının olduğuna dikkati çeken Bahadır, ülkenin kaynaklarını alarak ilerlemenin birinci tercihleri olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin ürettiği katma değerli çözümleri yurtdışına taşıyacak
Bahadır, teknolojilerini Türkiye'ye ithal etmeyi değil, ülkenin kendi mühendisliği ve ekosistemi ile ürettiği katma değerli çözümleri yurtdışına taşımayı istediklerini söyledi.
Fujitsu Türkiye'nin sağlık, taşımacılık, eğitim sektörlerinde bölgede lider projeleri olduğunu ifade eden Bahadır, bunların sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da kullanılabileceğini kaydetti.
"İnsan merkezli akıllı bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz"
Fujitsu Depolama Ürün Grubu Başkanı Bernhard Brandwitte de şirket olarak insan merkezli akıllı bir toplum oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Zaman olarak sanayi devriminden sonra yeni bir kavşakta bulunuyoruz. İnsan merkezli toplum, Fujitsu'nun tek başına yapacağı bir şey değil, biz bunu kamu ile beraber yapabiliriz" diye konuştu.
Fujitsu olarak, mühendislik açısından önemli ülkeler Japonya ve Almanya'da üretilen ürünleri kullandıklarını ifade eden Brandwitte, "Bunu, BMW ve Toyota'nın bir araya gelmesi gibi düşünün. Küresel olanaklarımızın yereldeki sorunların çözümünde kullanılması çok önemli. Biz yereldeki hangi alana ulaşacağımıza karar veriyoruz. Fujitsu, Japonya dışında yatırım yapılacak 10 ülkeden biri olarak Türkiye'yi seçti. Türkiye'nin Fujitsu Global için ne ölçüde önemli olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Fujitsu Servis Direktörü Cengiz Yeker ise şirketin Türkiye'ye yapacağı yatırımda temel amaçlarının insana dokunmak olduğunu belirtti
Yeker, kamu sektörünün son kullanıcısı olan vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirecek teknolojiye odaklanılacağını ifade ederek, sağlık kampüsleri ile tarım ve hayvancılık konusunda teknolojinin katma değer yaratabileceği projelerle yakından ilgilendiklerini söyledi.