Kayseri, sağlık üssü olma yolunda

Sağlık sektöründe yatırımlara ev sahipliği yapan Kayseri, bölgede sağlık üssü olma yolunda. Kayseri'de 2015 yılında yapılan yatırımlarla 13 sağlık tesisi daha hizmet vermeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri de hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının çok daha geniş ve modern mekânlarda hizmet alabilmesi Kayseri de 2015 yılında vatandaşların sağlık hizmetlerinden ileri standartlarda faydalanması için 18 milyon 595 bin TL tutarında 13 sağlık yatırımı tamamlanarak  hizmet vermeye başladı .

Vatandaşlara daha  kolay, etkili sağlık hizmeti sunulabilmesi ve fiziki mekânların daha da genişletilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Kayseri Valisi  Orhan Düzgün,''Özel sektör yatırımlarının yanı sıra devlet yatırımları da devam ediyor.2015 yılında Kayseri'de 18 milyon 595 bin TL tutarında 13 sağlık yatırımı tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Ayrıca 4 sağlık tesisi yatırımı çalışmaları da devam ediyor'' dedi. Kayseri  sağlık sektöründe hem hizmet kalitesi hem de fiziki yeterlilik açısından çevre kentlere de hizmet veren bir noktada olduğunu belirten  Düzgün, ''İl genelinde 1299 uzman hekim, 651 pratisyen olmak üzere toplam bin 950 hekim görev yapıyor .2015 yılının ilk 9 ayında bir uzman hekim başına düşen nüfus sayısı bin 18'dir. Ana branşlarda doktor eksikliği bulunmuyor, kent merkezi kadar ilçelerin de sağlık hizmetlerinden  yararlanabilmesi için önemli çalışmalar yapılmakta'' diye konuştu. Kayseri'deki ambulans filosunun da her geçen gün arttığını ve tam donanımlı bir şekilde hizmet verdiğini belirten Düzgün, ''2015 yılının  ilk 11 ayında 4 adet tam donanımlı kar paletli ambulans ile 40 hasta taşındı. Helikopter ambulans ile 132 hasta, uçak ambulans ile toplam 11 hastanın naklini gerçekleştirdik. Kayseri'de yataklı tedavi hizmeti veren 32 hastanenin vatandaşlarımıza hizmet verdiğini ve bu hastanelerin yatak kapasitelerinin 4 bin 91 adet olduğunu, ayrıca bu hastanelerde ayda ortalama 1 milyon hastanın muayene olduğunu'' ifade etti.

Vali Düzgün, Kayseri'de  yatırımı devam eden 4 sağlık yatırımına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının çok daha geniş ve modern mekânlarda hizmet alabilmesi ve sunabilmesi için özel sektör yatırımlarının yanı sıra devlet yatırımlarımız da devam ediyor. Bin 607 yataklı şehir hastanesi ile birlikte Yeşilhisar'da 25 yataklı ilçe Devlet Hastanesi, Pınarbaşı'nda 25 hasta odalı ilçe Devlet Hastanesi, Felahiye'de 10 yataklı ilçe entegre hastanesinin inşaatları devam ediyor. Bu hastanelerimiz de tamamlandıktan sonra vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanması noktasında daha ileri standartlarda hizmet verilmeye başlanacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir