ASELSAN telsizleri Ürdün'de üretilecek
ASELSAN, yazılım tabanlı telsizlerinin üretimi için Ürdün'e teknoloji transferi gerçekleştirecek.
ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, Ürdün Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri ürünlerin tasarım, geliştirme, üretim ve pazarlamasından sorumlu bağımsız bir birim olan King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) ve ASELSAN ile KADDB ortak girişim şirketi olan ve Ürdün'de faaliyet gösteren ASELSAN Middle East (AME) şirketi arasındaki stratejik işbirliğinin taktik haberleşme alanını da kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik bir mutabakat muhtırası imzalandı.
ASELSAN yazılım tabanlı telsizlerinin teknoloji transferi yolu ile Ürdün'de üretimini ve taktik haberleşme alanında kabiliyet kazanılmasını sağlamaya yönelik AME'de telsiz üretim hattı kurulması olanaklarının araştırılması konusunda görüş birliğine varılırken, anlaşma için imzalar ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, KADDB Genel Müdürü Tümgeneral Omar Al-kahdbi ve AME Genel Müdürü Nurfer Oğuz tarafından atıldı.
ASELSAN Middle East hakkında
"Aselsan Middle East PSC LTD" isimli ortak girişim şirketi, Ürdün ve Ortadoğu pazarına yönelik cihaz ve sistemler üretmek amacıyla, yüzde 51'i KIG ve yüzde 49'u da ASELSAN'a ait olmak üzere 2 milyon Ürdün Dinarı sermaye ile kuruldu.
Şirketin Ürdün KADDB Endüstri Parkı'ndaki fabrikasında, Türkiye'den transfer edilen teknoloji yoluyla Ürdünlü teknisyen ve mühendisler tarafından üretim gerçekleştiriliyor.
Fabrikada gece görüş ve termal görüş cihazlarının üretim ve test hatları, çevre koşulları laboratuvarı, ölçüm ve kalibrasyon laboratuvarı, malzeme depolama ve paketleme hattı bulunuyor. Ayrıca 2015 ilk yarısında elektronik kart üretim ve test hattının da kurulması planlanıyor.
Şirket bünyesinde, ilk aşamada monoküler gece görüş cihazları, gece görüş silah dürbünleri ve tanksavar termal nişangahları üretilmeye başlandı.
İlerleyen dönemlerde şirket içerisinde Ar-Ge faaliyetlerine başlanarak, ortak tasarım ve geliştirme projeleri başlatılması da planlanırken, Ürdün yan sanayisine yapılacak benzeri teknoloji transferleri ile bölgeye teknolojik derinlik kazandırılması amaçlanıyor. Şirketin, gelecekte bölgesel bakım onarım merkezi de olması planlanıyor.