Yolculuk, uçağın kanadında…

Atlasglobal, Fly&Bus filosunu yeniledi!; Emirates'ten Melbourne'e direkt uçuş hizmeti; Pegasus'un Bişkek aktarmalı Kaşgar uçuşları başladı…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atlasglobal, Fly&Bus filosunu yeniledi!

Atlasglobal Türkiye'de havalimanından ücretsiz transfer sağlayan tüm Fly&Bus filosunu yeniledi. Otokar Doruk marka araçlardan oluşan Fly&Bus filosu ile yolcuların gidecekleri noktalara konforlu ulaşması hedefleniyor. 40 yolcu kapasiteli Otokar Doruk araçlar şehir içi ulaşım için yüksek manevra kabiliyetine sahip. Araçlarda ayrıca GPRS sistemi ve yolcu güvenliği için 7/24 online kamera izleme sistemi bulunuyor.

Fly&Bus filosunun yenilenmesiyle ilgili Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy "Atlasglobal olarak yurtdışında büyüme trendimizi sürdürürken yolcularımıza sunduğumuz hizmetleri geliştirmeye devam ediyoruz. Yenilenen Fly&Bus filomuz ile yolcularımızın havalimanı transferlerini çok daha konforlu bir hale getirdik" dedi.

Atlasglobal'in Fly&Bus konusunda çözüm ortağı Şimşek Line Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek ise "Son teknoloji donanımlı yeni Fly&Bus filomuz tasarruflu yakıt tüketimi yapıyor ve parça maliyeti oldukça düşük; araçların yatırım maliyeti 5 yılda bize sağladığı yakıt tasarrufu sayesinde kendiliğinden elimizi cebimize atmadan karşılanmış oluyor" şeklinde konuştu.

Atlasglobal'in yurtiçinde Adana, İzmir, Trabzon, Konya, Bodrum, Antalya yurtdışında ise Tiflis, Sharjah, Cluj ve Nizhnekamsk'ta Fly&Bus hizmetleri bulunuyor.

Emirates'ten Melbourne'e direkt uçuş

Emirates Havayolu, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren, Dubai bağlantısı ile uluslararası uçuş ağındaki 150'den fazla noktadan Melbourne'e yolculuk yapmak isteyenlere sadece tek aktarmalı uçuş olanağı sağlayacak.

Emirates B777-300ER uçağı ile gerçekleşecek Melbourne uçuşları, saat 03.00'de EK408 sefer sayılı uçuş ile Dubai'den hareket edecek ve 23.20'de Melbourne'e varacak. Dönüş uçuşu ise, EK409 sefer sayılı uçuş ile 06.00'da Melbourne'den hareket edecek ve 13.05'de Dubai'de son bulacak. Şu anda Dubai ve Melbourne arasındaki uçuşlar her iki yönde de Kuala Lumpur (KUL) üzerinden gerçekleşirken, bu uçuş değişimi ile birlikte, Dubai ve Melbourne arasında yolculuk yapanların seyahat süresi yaklaşık iki buçuk saat daha kısalmış olacak.

Uçuş ortağı Qantas ile Dubai ve Melbourne arasında günlük dört uçuşla hizmet veren Emirates, bu uçuşların üç tanesini A380, bir tanesini ise B777-300ER tipi uçakları ile gerçekleştiriyor.

Bu değişiklik ile 30 Ekim 2016'dan itibaren, Dubai ve Melbourne arasındaki günlük dört uçuşun ikisi direkt olurken, uçuşlardan biri de Qantas uçağı ile sağlanacak. Ayrıca, bir günlük uçuş da Singapur üzerinden gerçekleşecek.

Emirates ve Qantas'ın, Dubai'den Avustralya'ya haftalık 91 uçuşunun 77 tanesini Emirates'in Brisbane, Perth, Melbourne, Adelaide ve Sydney'den gerçekleşen günlük altı A380 uçuşu oluşturuyor.

30 Ekim 2016'dan itibaren, yolcular Malezya'ya Emirates'in Dubai'den Kuala Lumpur'a gerçekleşen günlük iki 777-300ER ve bir A380 uçuşu ile seyahat etmeye devam edecek.

Pegasus'tan Bişkek aktarmalı Kaşgar uçuşları

Pegasus Hava Yolları'nın yüzde 49 hisse sahibi olduğu Kırgızistan merkezli havayolu iştiraki Air Manas, Bişkek merkezli yaptığı uçuşlarına 19 Eylül itibarıyla Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kentini de ekleyecek.

Pegasus'un misafirleri haftanın her günü karşılıklı düzenlenecek seferlerden İstanbul Sabiha Gökçen'den Bişkek'e yapacakları uçuşlara aktarma yaparak yararlanabilecek. Pegasus'un Bişkek aktarmalı Kaşgar seferlerinin biletlerini flypgs.com ve Pegasus'un mobil uygulamaları üzerinden satışa açıldı.

Halen Türkiye'de 33, dünyada 69 nokta olmak üzere 40 ülkede toplam 102 noktaya düşük ücretli uçuş imkânı sunan Pegasus Hava Yolları, yaz sezonu için uçuş ağına en son Kuzey Irak'ın önemli kentlerinden biri olan Süleymaniye'yi de eklemişti.