Tarihi Cağaloğlu Hamamı, Yüzyıllık Markalar arasında

Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar kıymetli ve tarihi markaların bir araya gelmeleri ile oluşan Yüzyıllık Markalar Derneği, çatısı altındaki markalara 300 yıllık geçmişe sahip Tarihi Cağaloğlu Hamamı'nı da kattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar ticari, ekonomik ve kültürel hayatın merkezinde yer alan kıymetli markaların bir araya gelmeleri ile oluşan Yüzyıllık Markalar Derneği, çatısı altındaki markalara bir yenisini daha kattı. I. Mahmut'un 1741 yılında yaptırdığı, İstanbul'un önemli tarihi ve turistik mekânlarından, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlayan Cağaloğlu Hamamı, Yüzyıllık Markalar Derneği tarafından kayıt altına alınan ilk hamam oldu.

300 yıldır hizmet veriyor

Son dönemde, hijyenini nano teknolojik yöntemlerle sağlamasıyla da gündeme gelen, Türk hamam geleneğini 300 yıldır başarıyla sürdüren Tarihi Cağaloğlu Hamamı, Sultan I. Mahmut tarafından şehrin artan su ve odun ihtiyacı nedeniyle 1768'de büyük hamam yapılmasının yasaklanmasından önce inşa edilen son büyük hamam olması nedeniyle de önem taşıyor.

Yüzyıllık Markalar Derneği'nin yeni üyesi Cağaloğlu Hamamı, New York Times'ın "Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1000 Yer" listesinde yer alan tek Türk hamamı olma özelliği de taşıyor.