Saray Bisküvi'den 35. yaş hedefleri

Sürdürülebilir ve kârlı büyümeyi iş modeli olarak benimsediklerini belirten Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer "Ciromuzda iç pazardan elde edilen payı yüzde 30'dan yüzde 45'e çıkarmayı, iç ve dış pazardaki payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir Saray Holding kuruluşu olarak temelleri 1961 yılında atılan ve 1981 yılında markası tescillenen Saray, bu yıl 35. yılını kutluyor. 35. yıllarında stratejik planları doğrultusunda sürdürülebilir ve kârlı büyümeyi bir iş modeli olarak benimsediklerini belirten Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer, "Ciromuzda iç pazardan elde edilen payı yüzde 30'dan yüzde 45'e çıkarmayı, iç ve dış pazardaki payımızı artırmayı hedefliyoruz" diyor.

Saray Bisküvi'nin lezzet hikâyesi bugün 110 ülkede 400'ü aşan geniş ürün gamıyla sürüyor. Saray Bisküvi, yılda 50 bin ton üretim yapıyor. Bu oranın yaklaşık yüzde 60'ını çikolatalı ürünler ve şeker ürünleri oluşturuyor. Hem sektör hem de marka bazında ürün portföylerinin dünyadaki trendler ile aynı çizgide ilerlediğini belirten Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer, "Katma değerli ve tüketici beğenisi yüksek ürünlerimize odaklandığımız bir büyüme hedefimiz var. Bu bayrama özel ön plana çıkaracağımız klasiklerimizi Madlen, Cevher, ülkemizin fındıkları, süt, pirinç patlağı ve Hindistan cevizinden oluşan Roll Rex Truffles çikolatalarımız, Mix dolgulu yumuşak şeker gibi özel ürünlerimiz oluşturuyor" dedi.

Hedef, yüzde 25 büyüme

Hem yurt içinde hem de dünya çapında bilinen ve sevilen bir marka olmayı hedeflediklerinin altını çizen Sümer, "Stratejik iş planlarımıza göre 2020 yılına kadar birleşik büyüme oranımızı ortalama yüzde 25 olarak belirledik. Önümüzdeki dönemde mevcut markamızı ve kurumsal altyapımızı güçlendirerek yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha da aktif rol üstlenmeyi planlıyoruz. Sürdürülebilir bir büyüme ve iş modelini benimsiyoruz. Her geçen yıl kendimizi farklı alanlarda geliştiriyor ve markamıza değer katmaya devam ediyoruz. AR-GE çalışmalarını vazgeçilmezlerimiz arasında tutuyor, hep daha iyisi ve yenisi için yatırım yapıyoruz. Ciromuzda iç pazardan elde edilen payı yüzde 30'dan yüzde 45'e çıkarmayı, iç ve dış pazarlardaki payımızı artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Turquality'den aldıkları güçle yurt dışındaki faaliyetlerini daha da artırmaya başladıklarını ve yeni pazarlara girdiklerini anlatan Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer şöyle devam etti: 

       3-479.jpg

Turquality desteği

"Güçlü, dinamik ve yenilikçi olmayı ön planda tutarak güven veren bir dünya şirketi olma vizyonu ile markamızı çok daha fazla ülkede duyurup, ürünlerimizi yeni ve farklı coğrafyalarda tüketicilerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu anlamda dünyanın ilk ve tek devlet destekli marka geliştirme programı Turquality'nin markamıza kattığı güç aşikâr. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmasında biz de payımıza düşen görevi yerine getirmek için çok çalışıyoruz. Dünyanın en son teknolojilerinin kullanıldığı, bölge ülkeler ve Avrupa'nın en modern ve yüksek kapasiteli tesisleri arasında yer alan yurt içi ve dışındaki fabrikalarımızda ürettiğimiz yenilikçi ürünlerimizi farklı pazarlarda tüketiciyle buluşturuyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar ve Turquality vizyonu ile yurt dışında sürekli olarak yeni pazarlar araştırıyor, bulunduğumuz yerlerde yatay ve dikey büyümeler gerçekleştiriyoruz."