Ramazan'a özel iftar sofraları (4)

Ramazan boyunca farklı mekânlar özel iftar sofraları hazırlıyor, değişik mönüler sunuyorlar. İşte o lezzet noktalarından bazıları: Anadolu Ziyafet, Conrad İstanbul, Elite, Etna, Hilton Parksa, Nalia, Pesto, Radisson, Raika, Sandalyee, Spago, Yeşilev.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

 

 

Anadolu Ziyafet Restaurant

Türkiye'nin yöresel lezzetlerinden seçmeleri tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Anadolu Ziyafet, İstanbul Halkalı'da Ramazan için uygun fiyatlı iftar mönüleri veriyor. Pazarları brunch, diğer günlerde öğle ve akşam yemeği sunan Anadolu Ziyafet, şirket yemekleri gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

anadoluziyafet.jpg

Conrad İstanbul Bosphorus 

Conrad İstanbul Bosphorus, Boğaz ve tarihi yarımada manzaralı Manzara Restaurant'da Osmanlı ve dünya mutfaklarından lezzetlerle iftar sofraları hazırlıyor. İftar yemeği gül reçeli, pastırma, tahin pekmez ve Ramazan pidesinden oluşan serpme iftariyelikler ile başlıyor. Ezogelin, tarhana ve lebeniye çorbası seçeneklerinin ardından yemeğe zeytinyağlılar ile devam ediliyor. Ispanak ve yumurtalı pide, su böreği ve içli köfte sunulan diğer ikramlar. İç pilav eşliğinde kuzu tandır, bulgur pilavı ve kremalı ıspanak eşliğinde servis edilen marine edilmiş tavuk şiş ve ağır ateşte fırınlanmış dana antrikot ana yemek çeşitleri. Bademli ve şeftalili güllaç, kaymak eşliğinde gelen Türk tatlı tabağı ile vanilyalı dondurma eşliğinde sunulan irmik helvası tatlı mönüsünü oluşturuyor. İftar, Osmanlı şerbeti ile lokum ve fıstık ezmesiyle sunulan Türk kahvesi ile son buluyor. Otelde konaklayan misafirleri için Conrad İstanbul Bosphorus, sahur için hazırladığı iki mönüyle de hizmet veriyor. 

conradistanbul.jpg

Elite World Otelleri, Taksim, Florya

Elite World Otelleri Ramazan ayı süresince Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerini, tasavvuf müziği eşliğinde açık büfe ve set mönü olarak misafirlerinin beğenisine sunuyor. Taksim'deki Elite World İstanbul ve Elite World Prestige Otel, Florya'daki Elite World Business Otel ve Elite World Van Otel'in iftar mönüleri, Executive Chef Mithat Yalçınkaya, Executive Chef Kemal Şenel, Executive Chef Mahir Karataş ve ekipleri tarafından hazırlanmış. İftariyelikler, salata çeşitleri, naneli yoğurt sos ile kıymalı ve peynirli su böreği, iç pilav ve sebzeli kuzu tandır, taze kekikli çoban kavurma gibi Türk mutfağının geleneksel lezzetleri, yaz sıcaklarında ferahlatan soğuk çorba, meyve ve tatlı büfesi, limitsiz çay, kahve, dondurma servisi Elite World Otelleri iftar sofrasında yer alıyor. 

elite.jpg

Etna Steak Restoran, Sortie

Sortie'nin içinde yer alan Etna Steak Restoran'ın Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı işadamı Serdar Uşaklı'nın birlikte hazırladığı iftar mönüsü Medine hurması, zeytin, tulum peyniri, organik çilek reçeli, beyaz peynir, pastırma ve domates-salatalık söğüşten oluşan iftariyelik tabağı ile başlıyor. Ardından mideyi yumuşatacak ev yapımı mercimek veya ezogelin çorbası ile süren mönü, ev yapımı zeytinyağlı yaprak sarması,  Antep usulü kuru patlıcan dolması, acılı ezme ve semizotu ile devam ediyor. Sonrasında sigara böreği, misket köfte ve parmak patates ikramı geliyor. Ana yemekte şef Kemal Kabadayı'nın ve Serdar Uşaklı'nın Etna Karışık Tabağı servis ediliyor. Bu tabakta cheddar  köfte, dağ kekikli organik tavuk ızgara ve Etna Lokum yer alıyor. Yemek, cevizli güllaç sona eriyor. İftar yemeğinin ardından fasıl eşliğinde sınırsız çay ve kahve servisi sunuluyor. 

etna.jpg

Hilton ParkSA, Beşiktaş

Hilton ParkSA İstanbul'un mönüsü zeytinyağlı yaprak sarma, enginar, közde patlıcan salatası, Çerkez tavuğu ve çoban salatasından oluşan serpme mezelerle başlıyor. Çorbanın ardından,  etli patlıcan dolma, ıspanaklı su böreği ve içli köfteden oluşan sıcak iştah açıcılar misafirlere ikram edildikten sonra marine edilmiş ızgara piliç, dana madalyon ve köfte ile fırınlanmış taze patates, fırınlanmış brokoli ve tereyağlı domates sosu ile sunulan levrek tava ana yemek alternatiflerini oluşturuyor. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaç yine sofradaki yerini alırken, kaymaklı ekmek kadayıfı, cevizli baklava size sunulan diğer Türk tatlıları.

hiltonparksa.jpg

Nalia, Bostancı ve Güneşli

Bostancı'da tarihi bir köşkte ve Güneşli şubelerinde hizmet veren Nalia, Ramazan boyunca Karadeniz ve Osmanlı mutfağından lezzetler sunuyor. Nalia'nın iftar mönüsü tereyağı, bal, tulum peyniri ve peynir çeşitleri, yaz helvası, hurma, zeytin, üzümlü gevrek gibi iftariyeliklerden oluşuyor. Başlangıç olarak süzme mercimek çorbası, karalahana çorbası ve mısır ekmeği servis ediliyor. Akdeniz yeşillikli Nalia salata ile ara sıcaklarda mıhlama, karalahana sarma, turşu kavurma bulunuyor. Ana yemekte Çayeli kurufasulye, beğendili tavuk, özel soslu tavuk biftek yine tercihe bağlı sebzeli kuru güveç, Rize kavurma, Akçaabat köfte, dana bonfile ve beğendili kebap geliyor. Tatlılarda da Nalia mısır tatlısı, Laz böreği, fırın sütlaç ve güllaç sunuluyor. İçecek olarak da demirhindi şerbeti, limonata, ayran ve meşrubat servisi yapılıyor.

nalia.jpg

Pesto Italiano, Zekeriyaköy

Özel mönüsünde iftar sofralarının olmazsa olmazı çorba, başlangıç için zengin iftariyelik, ana yemeğe geçmeden çıtır ve sıcacık lezzet peynirli börek, ızgaralardan tavuk, köfte ve ya çeltik kebabı finalde ise güllaç sınırsız içecek ile servis ediliyor. 

pesto.jpg

Radisson Blu Ottomare Hotel, Ataköy

Radisson Blu Ottomare Hotel Ataköy'de Şef Samet Güney'in hazırladığı iftar mönüsü Larder Restoran & Teras'ta misafirlerle buluşuyor. Açık büfe olarak sunulan iftar mönüsünde atıştırmalık ve iftariyeliklerden zeytinyağlı mezelere uzanan başlangıçların yanı sıra taş fırında hazırlanan Ramazan pidesi ile sunulan ana yemekler, bol çeşitlilikte sunulan ızgara yemekler ve lezzetli makarnalar bulunuyor. Ayrıca misafirlere 12 çeşit tatlı da ikram ediliyor.

radissson.jpg

Raika, The Marmara Taksim 

Ramazan için hazırlanan Raika mönüsü mevsimsel ve taze lezzetler sunuyor. Ramazan sofralarının olmazsa olmazı iftariyeliklerle başlıyor. İftariye tabağında Kudüs hurması, günkurusu kayısı, siyah zeytin, domates-salatalık söğüş, Erzincan tulum peyniri, tereyağı, reçel, pastırma ve bal yer alıyor. İftariye tabağını ise mercimek çorbası izliyor. Ana yemek öncesi cevizli köz biber, zeytinyağlı fasulye, enginar sote, yaz mücveri ve fındık lahmacun sunuluyor. Ana yemekler arasında patlıcan beğendinin eşlik ettiği kuzu kol tandır ve mevsim salatası ile ızgara sebze ile birlikte servis edilen piliç pirzola yer alıyor. Tatlı olarak irmik helvası özel sunumu ile ikram ediliyor.

raika.jpg

Sandalyee Brasserie, Etiler ve Bağdat Caddesi

İtalyan mutfağının mihenk taşı risottodan Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulyeye, lahmacuna ve ev yapımı mantıya, sokak lezzeti kokoreçten pazı sarmaya kadar lezzetler, Sandalyee'nin Ramazan sofralarında yerini alıyor. "Sahur soframın olmazsa olmazı kahvaltıdır" diyenler için sahur kahvaltısı da Sandalyee Brasserie Etiler'de sunuluyor. 

sandalyee.jpg

Spago, St Regis Nişantaşı

Üst üste 22 sene boyunca Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleme başarısı gösteren iki Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck'ın ikonik restoranı Spago'da Executive Chef Peleg Miron tarafından oluşturulan mönüde odun fırınından otlu lavaş ve baharatlı pita ekmeği, soğuk başlangıçlardan közlenmiş patlıcan babaganuş, garbanzo humus, heirloom domates ve salatalık, otlu zeytin çeşitleri, pastırma ve beyaz peynir, kaymak, bal, hurma, mevsim reçelleri, sıcak başlangıç olarak ise mercimek çorbası bulunuyor.
Ana yemek seçiminde fesleğen ve sarımsaklı domates soslu ev yapımı makarna, karamelize karnabahar ve patates püreli tavada kızarmış organik tavuk, harissa aioli, közlenmiş patlıcan ve falafel makaronlu ızgara kuzu pirzola ile hint baharatları ile zenginleştirilmiş fırında ağır pişirilmiş dana yanağı misafirlerin tercihine sunuluyor. Tatlı alternatifleri ise hurmalı toffee kek, sorbe, medjool hurması, kavrulmuş ceviz, mevsimsel çiftlik meyveleri ve tarçınlı sütlaçtan oluşuyor.

spago.jpg

Yeşil Ev, Sultanahmet

"Hagia Sophia Mansions" projesi kapsamında Soğukçeşme Sokak'taki tarihi konaklarla eş zamanlı olarak restore edilen Yeşil Ev'in bahçesinde ikram ettiği özel mönüsünde "iftariyelikler", (taş fırında pişirilmiş sıcak Ramazan pidesi, tırnak pide, tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, peynir-zeytin ve reçel çeşitleri, sucuk, salam, pastırma ve kuru meyveler), "mercimek çorbası"; imam bayıldı, zeytinyağlı dolma, zeytinyağlı taze fasulyeden oluşan "soğuk başlangıçlar", taş fırında pişirilmiş günün böreği ve içli köfteden oluşan "sıcak başlangıçlar", kuzu tandır piliç şiş, satır köfte, günün tencere yemeği, iç pilav sote, sebzeler ve taze patatesten oluşan "ana yemekler" ile güllaç, şöbiyet, sütlü nuriye, tel kadayıf, sütlaç, kazandibi, tavuk göğsü, şekerpare, kalburabastı, peynir tatlısı, ekmek kadayıfı, bademli keşkül, zerde, sütlü irmik tatlısı ve meyvelerden oluşan tatlı açık büfesi bulunuyor. Ayrıca dileyen misafirler alacarte mönüden de seçim yapabiliyorlar.  

yesilev.jpg