Ramazan'a özel iftar sofraları (3)

Ramazan boyunca farklı mekânlar özel iftar sofraları hazırlıyor. İşte o lezzet noktalarından bazıları: Borsa, Kiva Bomonti, Lacivert, Özsüt, Armada Otel, Divan Otelleri, Hilton İstanbul Bosphorus, Konya Dedeman, Saray Muhallebicisi, Kırçiçeği...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Armada Otel'den dört seçenek

Armada Otel, Ramazan ayında konuklarına dört özel seçenek sunuyor: "Teras'ta İftar", "Armada Gezi Teknesi'yle Haliç ve Boğaziçi'nde İftar", "Armada Otel'de Konaklamalı Ramazan Paketi" ve " Eataly'de Armada İftar Sofrası"… İftar boyunca masalarda semaverde demleme çay ve soğuk Ahırkapı şerbeti sunulan mönü ise şöyle:

       httpwww.dunya.comdnews148332.jpg.JPG

Günün çorbası: Her gün dönüşümlü olarak hazırlanan bademli patlıcan çorbası, taze naneli domates çorbası veya vezir çorbası. İftarlıklar: Hurma, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, buzda tereyağı, Armada mutfağında yapılmış reçel çeşitleri, tahin-pekmez, sucuk, pastırma, beyaz peynir, kaşar ve tulum peynirleri, zeytinyağlı sarma, domates ve salatalık, yeşil biber. Zeytinyağlı yemek: İmam Bayıldı. Sıcak İftarlık: yoğurt soslu sebzeli tepsi böreği. Ana yemek seçenekleri: "iç pilavlı kuzu tandır'' veya "iç pilavlı piliç Topkapı" veya "dana etli hünkâr beğendi''. Tatlı: Güllaç veya vişneli ekmek kadayıfı. Tatlı masasında: Tel kadayıf, şekerpare, fırın sütlaç, peynir tatlısı, pişmaniye, cezerye ve mevsim meyveleri. armada ikramı: dondurma arabasında ev yapımı "tahinli dondurma"...

Türk mutfağı Borsa'da

Borsa Restaurant, Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarında Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetleri misafirlerine sunuyor. İstanbul'da Boğaziçi ve Kandilli ile Ankara Next Level'da bulunan Borsa Restaurant; Akçaabat tereyağı, ev yapımı reçeller, Kayseri pastırması, Edremit siyah ve yeşil zeytin, hurma, Erzincan tulum peyniri ve Vakfıkebir pidesi gibi iftariyelikler sunuyor. Bu lezzetlerin ardından günün çorbası sunuluyor.

        httpwww.dunya.comdnews148332.jpg-001.JPG

Mönüde mandıra yoğurdu ile kendi sosu eşliğinde sunulan Trabzon usulü etli kara lahana sarma ve Tonya telli peyniriyle hazırlanmış Karadeniz pidesi de yer alıyor. Günün zeytinyağlı yemekleri ve salatalar da iftar sofrasında yerini alıyor.  Ana yemek olarak beyaz pilav ile servis edilen et döner kebap, taş fırında Konya usulü kuzu tandır ve Borsa usulü köfte ızgara sunuluyor. Tatlı mönüsünde ise nar taneleri ile sunulan güllaç, şekerpare, aşure, kazandibi, tavukgöğsü, fırın sütlaç, Afyon kaymağı ile sunulan ekmek kadayıfı, Borsa usulü hurmalı incir tatlısı, Mardin usulü portakallı ve tarçınlı irmik helvası, dondurma ile servis edilen kayısıya sarılmış portakal tatlısı ve profiterol gibi lezzetler yer alıyor 

 

 

Divan'dan geleneksel ve modern lezzetler

Divan Otelleri ve Restoranları, Ramazan ayına özel hazırladığı sofralarla misafirlerini karşılıyor. Taksim Divan içerisinde yer alan Divan Pub, Ramazan ayı boyunca, açık büfede iftar lezzetleri sunarken Divan Pub Teras'taki döner ve ızgara çeşitleri köşesi de alternatifleri genişletiyor. Divan İstanbul ayrıca ön rezervasyon yaptıranlara da özel indirim fırsatları sunuyor. 

Divan İstanbul City, Divan İstanbul Asia ve Nazenin Restaurant, Divan Suites İstanbul G-Plus, Divan Bodrum, Ramazan sofralarının kurulduğu diğer Divan otelleri ve restoranları…

 

 

 

Gümüşsuyu Restaurant'da Boğaz'a karşı 

CVK Park Bosphorus Hotel'in içinde hizmet veren Gümüşsuyu Restaurant'ın her hafta yenilenerek farklı lezzetler eklenecek beş adımlı iftar mönüsünde geleneksel iftariyelikler, çorba, ara sıcak, ana yemek, tatlı ve sınırsız içecek sunuluyor.

       4-381.jpg

Ayrıca bozadan hurmaya, güllaçtan pideye, pestilden zerdeye iftar sofralarının vazgeçilmezi lezzetler de mönüde yer alıyor. Gümüşsuyu Restaurant, sahurda ise açık büfe olarak hizmet veriyor. 

Hilton İstanbul Bosphorus'ta mönü, açık büfe seçeneği

Hilton İstanbul Bosphorus'un Boğaz manzaralı restoranı Bosphorus Terrace ile açık hava mekânı Veranda Terrace, Osmanlı ve Türk mutfağından örnekler sunuyor. Bosphorus Terrace Restaurant'taki açık büfe iftar yemeği kuru meyveler, kuruyemiş çeşitleri ve iftariyeliklerle başlıyor. Ardından zeytinyağlılar ile birbirinden farklı salata çeşitleri sofralardaki yerini alıyor. Çorba servisinin ardından Adana kebap, tas kebabı, kuzu tandır, piliç Topkapı, beğendili kebap, ızgara levrek, mantı, içli köfte, kıymalı ve peynirli pide ile ıspanaklı ve kıymalı su böreği, gözleme, mücver ve döner kebaptan oluşan ana yemekler geliyor. İftar yemeği, tulumba, kabak tatlısı, güllaç, kazandibi, tavuk göğsü, sütlaç, tel kadayıf, ekmek kadayıf, revani, baklava çeşitleri, zerde, aşure, keşkül, lokum ve taze dilimlenmiş meyvelerden oluşan tatlı seçenekleriyle son buluyor.

        5-257.jpg

Hilton İstanbul Bosphorus'un açık hava mekânı Veranda'da ise özel iftar mönüsü karşılıyor. İftariyeliklerle başlayan iftara soğuk başlangıçlar ve çorbalarla devam ediliyor. Günlük değişen Türk spesiyalleri ile karışık ızgara tabağı ve ızgara levrek fileto ana yemek alternatifleri olarak sunuluyor. Özel menü dilimlenmiş mevsim meyveleri, dondurma ile baklava, irmik helva, güllaç ve sütlaçtan oluşan Türk tatlı tabağı ile son buluyor.

        6-227.jpg

İftarda ve sahurda Kırçiçeği 

Kırçiçeği, Türkiye genelindeki 22 şubesinde Ramazan sofraları kuruyor. İftarın ve sahurun vazgeçilmezi olan çorbalar sıcacık puf pidelerle servis ediliyor. Adana'dan Beyti'ye, patlıcanlıdan yoğurtluya çeşit çeşit kebaplar, dürümler, şişler, ızgaralar, kiremitte köfteler ve dönerlerin sunulduğu Kırçiçeği Ramazan sofralarında pideler de yer alıyor. Kırçiçeği'nin tatlıları arasında fırın sütlaç, künefe, dondurmalı irmik helvası ve kabak tatlısı bulunuyor.

       7.jpeg

Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti'de

Kiva'nın mutfağını yöneten Şef Deniz Şahin'in Anadolu lezzetlerinden oluşturduğu Ramazan'a özel mönüde geleneksel iftariyeliklerden hurma, bez sucuk, toz zahter gibi başlangıçlar ve Urfa'dan lebeniye çorbası, Gaziantep'ten patlıcan silkme, Iğdır'dan kuru erikli ve kuzu etli huruştu gibi özgün lezzetler yer alıyor. Kiva Bomonti'nin sunduğu iftar yemeklerinde geleneksel şerbetler de yer buluyor. İftarın geleneksel tatlısı güllaçla son bulan mönüde ayrıca zeytinyağlı fasulye, yalancı sarma, fasulyeli bulgur çorbası, üzümlü kayısı hoşafı, sebzeli tavuk ve pirinç pilavı da sunuluyor.

         0-018.jpg

Konya Dedeman'dan farklı seçenekler

Dedeman Konya Otel Şefi Abdullah Çelik ve ekibi tarafından hazırlanan iftarlıklar Safran Restaurant ve Teras'ta sunuluyor. Açık büfe, iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, salatalar, sıcak ana yemekler ve tatlılardan oluşuyor. 18'inci kattaki Konya manzaralı Roof Restaurant'da ise Türk - Osmanlı mutfağının örneklerinden oluşan seçmeli iftar mönüleri sipariş edilebiliyor.

          2-609.jpg

Geleneksel tatlar Lacivert'te

Lacivert'te Ramazan mönüsü Karaman Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Manda Kaymağı, Artvin Süzme Bal, Medine Hurma gibi lezzetlerin bulunduğu iftariye tabağı ile başlıyor. Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması ve zeytinyağlı enginar hafif seçenekler olarak mönüde yerini alıyor. Kırmızı biberli tereyağı sosuyla zenginleşen, tavuk eti ve yaz sebzeleri ile hazırlanmış şehriye çorbası iftar yemeğine sıcak bir geçiş sağlıyor. Puf böreği ve Kaz Dağları otlarından mücver geleneksel tatların çağdaş yorumu olarak sunuluyor. Mönünün ana yemekleri kavılca ve siyez bulgur pilavı ile birlikte sunulan Hünkâr Beğendi veya ıspanak püresi eşliğinde Izgara Kaya Levreği… Yemeğin ardından sunulan tatlı tabağında güllaç, bandırma lor peyniri tatlısı, sakızlı muhallebi ve vişneli ekmek tatlısı yer alıyor.

Özsüt'ten ilk kez Ramazan mönüsü

Özsüt, şef Yunus Emre Akkor ile işbirliği yaparak ilk kez özel bir Ramazan mönüsü yarattı. İftar menüsünde çilek şerbetinden muhammaraya, sütlü badem çorbasından çömlek kebabına, yufkada patlıcanlı pilavdan kaymaklı güllaca Osmanlı kültüründen ilham alan 12 farklı lezzet yer alıyor. Ayrıca elle açılan hamuru ve tereyağı ile hazırlanan fıstıklı baklava ve cevizli baklava ile frambuazlı güllaç da Ramazan'a renk katıyor.

      8-136.jpg

Saray'da kendi mönünü kendin oluştur

Saray Muhallebicisi'nde bütçeye uygun iftar mönülerini ek ücret ödemeden oluşturmak mümkün. Tavuk etli çorba, Saray döner, tavuklu pilav, kazandibi, Saray sarma, ekmek kadayıfı gibi Saray Muhallebicisi'nin klasikleşmiş tatlarının yanı sıra; manda sütünden özel üretim doğal yoğurdu, ayranı, kaymağı ve dondurmasının da yer aldığı ürünler iftar sofrasında yer alıyor. Saray Muhallebicisi'nin güllacının yaprakları arasında pirinç ceviz kullanılırken, bol miktarda sütle kaplanan katmanlarının üzeri ise nar taneleri ve Gaziantep'ten gelen özel fıstık ile süsleniyor. Saray Muhallebicisi Beyoğlu, Teşvikiye, Etiler, Fatih, Galleria AVM ve Suadiye şubeleri bu yıl da sahurda hizmet vermeye devam ediyor.

Türk ve dünya mutfağı Shangri-La Bosphorus'ta

Shangri-La Bosphorus İstanbul, iftar konuklarını IST TOO Restoran'da ağırlıyor. İftar büfesinde fırında pişen pide eşliğinde servis edilen iftariyelikler, çiğ köfte, Arnavut ciğeri, babagannuş ve muhammara gibi başlangıçlar, taze sebzeler kullanılarak yapılan yaprak sarma, enginar, pazı ve pilaki gibi sağlıklı ve hafif zeytinyağlı çeşitleri yer alırken içli köfte, paçanga böreği ve kuru patlıcan dolması gibi sıcak başlangıçlar da sunuluyor. Lebeniye, mercimek ve yayla çorbasının da bulunduğu mönüde, ana yemek seçenekleri arasında kömür ateşinde pişmiş ızgara çeşitleri, döner, saray usulü ayva ve tarçınlı yahni, Endonezya mutfağına özgü körili tavuk ve dünya mutfağından birçok örnek, misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Tatlılarda ise güllaç, baklava, fıstıklı burma kadayıf, zerde, keşkül, şerbet gibi Türk ve Osmanlı mutfağından örneklerin yanı sıra büfede dondurma köşesi, profiterol ve taze meyve seçenekleri de yer alıyor.