Maalesef aşçılık Oscarlarında yokuz!

Dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d'Or Avrupa finalleri Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapıldı. Yarışmaya 20 ülkenin önde gelen şefleri katıldı. Macar aşçı Tamas Szell'in birinci olduğu etkinlikte finale kalamadık.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gastronomi dünyasının Oscarları olarak nitelendirilen en prestijli yarışma Bocuse d'Or Avrupa elemeleri tamamlandı. Yarışmanın birincisi Macaristan, ikincisi Norveç, üçüncüsü ise İsveç oldu. Türkiye ise 15. sırada yer aldı. Bocuse d'Or 'un 2016 finali 24-25 Ocak 2017 tarihinde Sirha Lyon'da gerçekleştirilecek.

10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde Budapeşte'deki Sirha Fuarı'nda yapılan yarışmada Türkiye'yi Mutlu Şevket Yılmaz temsil etti. Bocuse d'Or Avrupa elemelerinde Macaristanlı Michelin yıldızlı Zoltán Hamvas Yarışma Başkanı, Danimarkalı 3 Michelin yıldızlı Rasmus Kofoed Onur Başkanı ve Fransız 2 Michelin yıldızlı şef Serge Vieira Jüri Başkanı olarak yer aldı. 

Macar aşçı Tamas Szell, Türkiye'den Rudolf Van Nunen'in bulunduğu jüriden ülkesinin baharatları ve mantarlı sosu eşliğinde hazırladığı mersin balığı yemeği ile en fazla puanı alma başarısı gösterdi.

Mutlu Şevket Yılmaz ise finallerde yarışabilmek için gerekli olan ilk 11'e giremedi.