Lezzetli hayat notları…

240 Derece'den mevsiminde balkabağı ekmeği; Kiva ve Delimonti yeni şubeleriyle Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde; "Knorr ile Şefin Çeşnisi" yarışması başvuruları başladı; Sokak Lezzetleri Festivali 24 Eylül'de Beşiktaş Sanatçılar Parkı'nda…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

240 Derece'den mevsiminde balkabağı ekmeği

Artizan ekmek üreten 240 Derece balkabağı sezonu boyunca 240 adet ürettiği balkabağı ekmeğini sofralara getiriyor. Ekim sonu, Kasım ayı başlarında üretilen balkabağı ekmeği taze bal kabağı, kabak çekirdeği ve tarçın karışımından oluşuyor.

700 gram ağırlığında olan balkabağı ekmeğinin fiyatı 16 TL…

Kullanılan özel ekşi maya sayesinde daha doğal, lezzetli ve uzun süre tüketilebilen ekmekler elde edilen 240 Derece'de yüzde 100 tam buğday, yüzde 100 çavdar, çok tahıllı, cevizli tam buğday, zeytinli, üzümlü cevizli, yaban mersinli fındıklı gibi çeşitlerin yanı sıra domatesli biberiyeli, 240 Derece sade, 240 Derece esmer, karabuğday, cevizli çavdar gibi farklı seçenekler de mevcut. 240 Derece'nin ekmekleri arasında buğday intoleransı (olanlar) ve diyet yapanlar için de ekmekler bulunuyor.

240 Derece ekmekleri oda koşullarında özel bezlerine sarılı olarak ya da kendi ambalajlarında 3 gün boyunca ilk günkü tazeliğini koruyor. 3. günden sonra dilimlenerek buzdolabında ağzı hava almayacak bir şekilde muhafaza edildiğinde uzun süre bayatlamıyor.

240 Derece İstanbul'un birçok yerine kendi araçlarıyla ekmek dağıtımı yapıyor. Siparişler 1 gün içerisinde adrese teslim ediliyor.

Kiva ve Delimonti yeni şubeleriyle Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde

Anadolu'nun yöresel lezzetlerini özüne sadık kalarak sunmayı amaçlayan Kiva ve Anadolu'nun zengin malzeme çeşidini ve geleneksel pişirme tekniklerini evrensel mutfak anlayışı ile misafirlerine hizmet vermeyi hedefleyen Delimonti, Sandal Bedesteni'nde de hizmet vermeye başlayacak.

Konumlandığı turistik bölgenin damak zevkinde köklü değişimler yaratmaya hazırlanan Kiva Sandal Bedesteni, yabancı turistleri yöresel tatlarla buluşturmayı, aynı zamanda iş yemekleri, grup davet ve organizasyonları ile özel kutlamalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor..

Sandal Bedesteni'nin tarihi atmosferi ile özgün konseptini birleştiren Delimonti, taze ve mevsimsel olarak değişen yemeklerinin yanı sıra gastronomi market konsepti ile misafirlerine yöresel ve ithal pek çok özel ürün satacak.



"Knorr ile Şefin Çeşnisi" yarışması başvuruları başladı

Knorr, profesyonel mutfaklarda çalışan aşçılar ve aşçılık öğrencilerini "Knorr ile Şefin Çeşnisi" yarışmasına katılmaya davet ediyor. "Knorr ile Şefin Çeşnisi" yarışmasına başvurular www.sefincesnisi.com adresinde başladı.

Profesyonel mutfaklarda çalışan aşçılar ve aşçılık öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada ön eleme için başvurular www.sefincesnisi.com sitesi üzerinden 16 Ekim'e kadar altı hafta boyunca devam edecek. "Knorr ile Şefin Çeşnisi" yarışmasında 1. olan aşçı 10 bin TL'lik hediye paketi, 2. aşçı 7 bin TL'lik hediye paketi ve 3. olan aşçı 5 bin TL'lik hediye paketi kazanacak.

Şefler, Knorr Çeşni ile hazırladıkları yemeğin reçetesini ve fotoğrafını bu adres üzerinden yükleyecekler. Yüklenen diğer reçetleri de websitesi veya Facebook üzerinden oylayabilecekler. Websitesindeki beğeni sayılarına göre her haftanın en çok oy alan ismi şef bıçağı kazanma şansını yakalayacak.

Sokak Lezzetleri Festivali Beşiktaş'ta…

Kentin yaşayan yüzünü yansıtan, Türk yeme-içme kültüründe ve günümüz metropol yaşamında önemli yeri olan sokak lezzetleri Beşiktaş'ta. 24 Eylül Cumartesi ve 25 Eylül Pazar, Sanatçılar Parkı, Akatlar - Beşiktaş'ta. Dumanı tüten köfte, tavuklu pilav, kömürde kokoreç balık-ekmek, midye dolma, döner, mısır, içli köfte, halka tatlı ve diğer sokak lezzetleri iki gün boyunca meraklıları bekliyor. Şeflerin workshop'ları ve müzik etkinlikleri de festival kapsamında parkta iki gün boyunca sürecek…