İstanbul, 4 gün mis gibi kahve koktu!

DSM group tarafından düzenlenen İstanbul Coffee Festival, bu sene 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Paşabahçe ana sponsorluğunda "Şehrin Kalbinde" teması ile Küçükçiftlik Park'ta yapıldı. İşte katılan kimi firmalar ve sergiledikleri yepyeni ürünleri…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paşabahçe'den kahve tutkunlarına

Paşabahçe'nin ana sponsoru olduğu İstanbul Coffee Festival'de Nude markalı 4 farklı yeni kahve bardağı ve yeni duble Türk kahvesi bardağı ‘Kallavi'nin yanısıra farklı kahve türlerine uygun bardak çeşitleri de satışa sunuldu.

Tüm dünya için yılda yaklaşık 14 milyon kahve bardağı üreten Paşabahçe'nin standında, Paşabahçe bardaklarını kullanarak gerçekleştirilen ritm etkinliği şovu ile kahve severlere müzik keyfi yaşatan bir perküsyon ekibi de yer aldı. Paşabahçe standında ayrıca festival için özel olarak tasarlanan 50 santimetre yüksekliğinde büyük bir cam fincan sergilendi.

Paşabahçe, bu yıl ayrıca içecek uzmanı Oğul Türkkan'ın yönetiminde bir workshop da gerçekleştirdi. Türkkan, ‘Kahvenin Tadını Çıkartmak' başlıklı workshop'ta katılımcılara hangi kahvenin hangi bardakla daha uyumlu olacağı konusunda bilgiler verdi.

Kahve fincanında trendlerin önemli bir değişim sürecinden geçtiğini, cam fincanın tercihlerde giderek ön plana çıktığını dile getiren Paşabahçe Pazarlama Grup Müdürü Ülkü Berna, "En sağlıklı ve çevre dostu malzeme olan cam, artık kahve fincanı tercihinde de öne çıkmaya başladı. Cam artık Latte'den Türk kahvesine kadar her kahve çeşidi için şık tasarımlarıyla gözde bir malzeme haline geldi. Cam ev eşyasında trendlerin belirleyicisi Paşabahçe de her yıl piyasaya sürdüğü yeni ve şık kahve fincanı ve kupa tasarımlarıyla bu dönüşümün öncüsü oldu" dedi.

Selamlique Istanbul'dan 7 çeşit kahve

Türk kültürünün çok önemli bir değeri olan kahveyi tüm dünyaya taşımayı hedefleyen Selamlique Istanbul, İstanbul Coffee Festival'de, ‘Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi' ve kapsül çeşitleri ile yer aldı.

Türk kahvesi lezzetini her seferinde aynı tazelikte taze ve doğal aromalı seçeneklerle birlikte sunmayı hedefleyen Selamlique Istanbul, özel tasarımlarla hayata geçirdiği Türk kahvesi aksesuarları ile birlikte kahve ritüelini tamamlayıcı, lokum, çikolata ve şekerlemeler de ikram etti.

Selamlique Istanbul'un en önemli hedefinin Türk halkının çok severek tükettiği bir ürün olan Türk kahvesini, pişirimini kolaylaştırarak dünyaya yaymak olduğunu vurgulayan Selamlique Istanbul Genel Müdürü Önsel Akkol, "Bu amaçla Selamlique-Arçelik işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi' ile kahve pazarında yeni bir dönem başlattık. ‘Selamlique Kapsüllü Türk Kahvesi Makinesi' ile artık dünyanın her yerinde, aynı mükemmel tatta Türk kahvesi hazırlayıp içmek mümkün" dedi.

Selamlique Istanbul'un porsiyonluk Türk kahvelerini tasarlayıp hayata geçirdiğini belirten Önsel Akkol, şöyle konuştu:

"Gelenekselliği çağdaş dokunuşlarla çok iyi rafine ederek sunan Selamlique Istanbul, Türk kahvesini ilk kez yüksek kalitede, ‘Geleneksel', ‘Okkalı', ‘Kafeinsiz', ‘Kakuleli', ‘Damla Sakızlı', ‘Çikolatalı' ve ‘Tarçınlı' olmak üzere 7 farklı çeşitte üreterek tüketiciyle buluşturdu. Selamlique Istanbul olarak, bu coğrafyadan beslenen ve tüm dünyaya seslenebilen yenilikçi bir marka olmayı sürdüreceğiz."

Selamlique Istanbul bugün 12 ülkede, 7 mağaza ve 20'nin üzerinde satış noktası ve kafe ile faaliyet gösteriyor.

Arçelik'ten profesyoneller için

Arçelik A. Ş., özellikle otel, restoran, kafeler ve kahve zincirleri için tasarladığı Telve Pro ve Kahve ve Baharat Öğütücü'yü İstanbul Coffee Festival'de ilk kez sergiledi. Saray mutfağından günümüze ulaşan bir gelenek olan Türk kahve keyfini Telve ile en pratik ve hızlı şekilde tüketicilere sunmayı hedefleyen Arçelik, şimdi de tasarladığı Telve Pro ile aynı anda 9 fincan kahve pişirme imkânı sunuyor. Özellikle otel, restoran, kafe ve kahve zincirleri (HORECA) gibi yoğun kahve pişirilen işletmeler için tasarlanan Telve Pro, indüksiyon teknolojili ilk Türk Kahvesi makinesi olup hızlı ve art arda kahve pişirme özelliğine sahip. Çift sensörlü CookSense Teknolojisi ile kahveler her seferinde aynı köpük kalitesi ile hazırlanabiliyor.

Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım sunan üründe, kahve fincanlarını kurutan ve sıcak tutan fincan ısıtıcı plaka bulunuyor. Damacanadan su beslemesi ve opsiyonel şebekeden su besleme sistemi, 3 ayrı göz ve paslanmaz çelik cezveler ile her gözde 3 fincana kadar kahve pişirme kapasitesi diğer özellikleri arasında bulunuyor. Inox gövde tasarımı ile dayanıklı olan Arçelik Telve Pro kolay temizlik sağlayan indüksiyon ısıtıcı cam yüzeyi ve yüksek kapasiteli paslanmaz çelik su tankı ile de dikkat çekiyor. Ürün 2017 başı itibariyle Arçelik mağazalarında satışa sunulacak.

Arçelik, İstanbul Coffee Festival'de K 3104 Kahve ve Baharat Öğütücü'yü de görücüye çıkardı. Paslanmaz çelik parçalama bıçağı ile kahve/baharatı etkili bir şekilde parçalayarak sunan ürün, kahve öğütürken tanecikler Türk kahvesi boyutlarına ulaşabiliyor. Bas-Çek çalışma özelliği sayesinde kolay çalıştırılan Arçelik Kahve ve Baharat Öğütücü yüksek motor gücü (250 Watt) ile saniyeler içerisinde öğütülmüş kahve/baharat elde edilmesini sağlıyor. 75 gr kahve/baharat kapasitesi bulunan üründe kolay takılıp çıkarılabilen ve kahve ve baharat kokularının birbirine karışmasını önlemek için 2 adet hazne yer alıyor. Özel tasarımı sayesinde kahve/baharat öğütürken etrafa herhangi bir sıçratma yapmayan Arçelik Kahve ve Baharat Öğütücü de 2017 yılı başında tüketici ve profesyonel baristaların kullanımına sunulacak.

Bosch'un ilk kahve makinesi

Bosch, ilk kez ürettiği Türk kahvesi makinesi Coffeexx'i İstanbul Kahve Festivali'nde sergiledi. Coffeexx, 6 fincan kapasitesi, dokunmatik paneli, LED göstergeleri, kolaylık sağlayan pratik su haznesi ve fincan boyu seçimi gibi özellikleriyle öne çıkıyor.
Pazar günü ise Bosch standında yiyecek-içecek danışmanı Osman Serim ve Mutfak Sanatları Akademisi Eğitmeni Pınar Özdemir "Türk kahvesinde yeni ufuklar" adlı bir seminer verdiler.

Fakir'den cezve yöntemli makine

Fakir Hausgeräte, bu yıl piyasaya sürdüğü ve cezvede kahve pişirme yöntemi esasına göre tasarlanan Türk kahvesi makinesi Fakir Kaave'yi, İstanbul Coffee Festival'de kahve tutkunlarıyla buluşturdu.

Taşmayı önleyen patentli Luminasense teknolojisi ile geliştirilen Fakir Kaave, konsept renk serilerine uyumlu olarak Violet, Rouge, Rose, Mat Kahve ve Beyaz alternatifleriyle İstanbul Coffee Festival'deki stantta yerini aldı.

Siemens, festivalde sessizliği seçti!

Siemens Ev Aletleri ise ziyaretçilere mekânın tüm gürültüsünden uzak, kahve kokularının sarmaladığı bir deneyim yaşattı İstanbul Coffee Festival'de. Siemens Ev Aletleri standını ziyaret edenler Siemens tam otomatik kahve makineleri ile hazırlanmış kahveleri yudumlarken sessizliği yaşadılar!..

Enplus iki markayla yer aldı

Enplus, İstanbul Coffee Festival katılımcılarına Breville ve WMF'in kahve makinelerini deneyimleme imkânı sundu. Enplus standında 4 gün boyunca her seansta "Latte Art" yarışması düzenlendi. 8 kişilik grupların yarıştığı "Latte Art"a katılanlar sürpriz hediyelerin sahibi oldu.

Enplus Mağazaları'nda satışa sunulan Breville'in BES 810, BES 870, BES 920 ve BES 980 Espresso Makineleri, "Red Dot Design Award" ve ‘'Good Design Award'' ödüllü.