Ehlikeyf'in lezzet notları…

Beypazarı gazozu raflarda, Go Meso'da farklı pişirme teknikleri, Safranhan Brasserie'de teras keyfi, Saray'dan kazandibili ve tel kadayıflı dondurma, SEK'ten Quark, Tavuk Dünyası'na uluslararası ödül, Vakko'dan Chocolate Ice Cream.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

    

Beypazarı Gazozu raflarda 

Beypazarı Maden Suyu, gazoz üretimine de başladı. 7 farklı maden suyu üreten şirketin sekizinci ürünü gazoz oldu. Yeni ürünün adı Beypazarı Gazozu. İlk seferde 600 bin şişe üretildi ve tüm Türkiye'ye dağıtımı yapıldı. 

Konu ile ilgili bilgi verin Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, "300'e yakın bayi ağımız var. Üreticiyiz, iyi bir şişeleyiciyiz, seri üretim yapıyoruz. Ulusal zincir marketlerin tamamında, yerel marketlerde varız. Almanya, Fransa, İngiltere, Dubai, Kıbrıs, Türki Cumhuriyetleri, Arabistan, Irak dâhil 20 ülkeye ihracatımız var. Üretimimizin yüzde 5'ini bu ülkelere gönderiyoruz" diye konuştu. 

3-485.jpg

Beypazarı Maden Suyu olarak şu an gazoz üretimi için fizibilite çalışmalarını bitirdiklerini belirten Ercan; "Beypazarı Gazozu artık raflarda yerini aldı. Bu süreç bizim için çok önemli bir dönüm noktası o nedenle titizlik ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz halkımızın severek ve sağlıklarını koruyarak gazoz tüketmelerini sağlamak" diye konuştu. 

Go Meso'da farklı pişirme teknikleri

Uzak Doğu'dan Yakın Doğu'ya çeşitli lezzetlerin pişirildiği Go Meso, müşterilerini yaz aylarında terasında ağırlıyor. Restoran girişinden itibaren farklı istasyonlar ile konuklarını lezzet yolculuğuna çıkaran Go Meso, Japonya'nın Yakitori ızgarasından Çin'in Wok ocağına, Hindistan'ın Tandoori fırınından Moğol Barbeküsü'ne ve Mezopotamya'nın taş fırınına kadar uzanan 6 farklı pişirme tekniği ile bir lezzet yelpazesi sunmak amaçlanıyor. Yemekler, yöresel ve doğal malzemeler ile reçetelerin otantikliğini yitirmeden aslına sadık kalınarak hazırlanıyor. 

1-754.jpg

Safranhan Brasserie'de teras keyfi

Divan Çukurhan içinde hizmet veren Safranhan Brasserie, Divan mutfağının geleneksel tatlarını misafirlerine sunuyor. İtalyan lezzetlerini de mönüsüne ekleyen Safranhan Brasserie, misafirlerini şef Murat Taşdemir‘in reçeteleriyle buluşturuyor.

2-636.jpg

Aşçılık kariyerine 1996 yılında başlayan ve bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında restoran ve otel zincirlerinde hizmet veren şef Murat Taşdemir'in Safranhan Brasserie'deki mönüsünde ızgara kuşkonmaz graten, kalamar köfte, dana yanak, ördek but confit, Alaska somon cannelloni gibi farklı lezzetler, hünkar beğendi gibi eskimeyen tatlar, ızgara çeşitleri, beyaz çikolata çorbası gibi yemekler yer alıyor.

Safranhan Brasserie Ankara'da iki restoranı ve terasıyla hizmet veriyor…

Saray'dan kazandibili ve tel kadayıflı dondurma 

Saray Muhallebicisi, doğal manda sütü ve meyvelerle hazırladığı kazandibili, tel kadayıflı, orman meyveli, yoğurtlu, bitter çikolatalı, karamel cevizli, sade kaymaklı, sütlü çikolatalı, çilekli ve limonlu dondurmaları lezzetseverlerle buluşturuyor.

3-486.jpg

Saray Muhallebicisi, kendi mandırası Saray Mandıra'dan gelen doğal manda sütü, gerçek meyveler ve salepten üretilen dondurmaların A, B, C, D, E grubu vitaminlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, demir gibi mineraller bakımından da zengin olduğunu vurguluyor.

SEK'ten Quark 

Atıştırmalık kategorisine yepyeni bir ürünle giriş yapan SEK, Quark'ı tüketicilerinin beğenisine sundu. SEK Quark, çilekli, yaban mersinli, elma-tarçınlı ve armutlu olmak üzere dört farklı alternatif sunuyor. İçerdiği yüksek protein sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağladığı ve kas gelişimini de desteklediği belirtilen SEK Quark, içine eklenecek tahıl gevreğiyle ana öğün olarak da tüketilebiliyor.

4-388.jpg

Sağlıklı beslenmede en çok aranan besinin protein olduğuna dikkat çeken Dilara Koçak "SEK Quark, yüksek proteine sahip, kalsiyum açısından zengin, gerçek meyve parçacıkları ve bol süt ile zengin içeriğe sahip bir ürün. SEK Quark, uygun kalori ve yüksek protein içeriğiyle ara öğünler için uygun bir alternatif sunuyor. 1 kutu SEK Ouark, sütten gelen proteiniyle yetişkinlerin günlük protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini karşılıyor.  Ara öğünlerde SEK Quark tüketimi protein ihtiyacını desteklemenin yanı sıra günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 20'sini de karşılayarak kemik ve diş sağlığına da katkıda bulunuyor" diyor. 

Tavuk Dünyası'na uluslararası ödül 

Belçika'nın Brüksel kentinde Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (The International Taste & Quality Institute – iTQi) düzenlenen uluslararası tadım oturumunda jüri üyeleri tarafından test edilerek sıra dışı değerlendirmesi ve yüzde 90'ın üzerinde oy ile "Üstün Lezzet Ödülü" aldı. 

5-265.jpg

Dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet gösteren iTQi'nin jüri üyeleri arasında  Türkiye Aşçılar Derneği de bulunuyor.  Avrupa'dan 15 aşçılık ve içecek yer aldığı uluslararası tadım oturumuna uluslararası tanınan 120 tadım uzmanı katıldı.

Tavuk Dünyası'nın "Kekiklim" ve "Şefin Tavası" ürünleri ile katıldığı ve sadece tek bir lokmanın tadıldığı Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü tadım oturumunda bin 783 ürün test edildi. Tadımlarda 5 kategoride verilen puanların toplam ortalaması alındı. İlk izlenim, görünüm, koku, doku ve lezzet başlıklarında değerlendirilen ürünlerden "Şefin Tavası" toplamda yüzde 92,4, "Kekiklim" ise toplamda yüzde 92,7 puan alarak "3 Altın Yıldız'lı Üstün Lezzet Ödülü"ne layık görüldü. 

Vakko'dan Chocolate Ice Cream

Vakko Chocolate Ice Cream, çikolatalı, çikolata parçacıklı vanilyalı, limonlu ve cappucino-cookie seçenekleriyle yaza merhaba dedi. Vakko Chocolate Ice Cream bu sene yeni eklenen cappucino-cookie seçeneğiyle tercihe göre külahta, cup'ta veya özel kiloluk ambalajlarıyla sunuluyor. Vakko Chocolate Ice Cream, Vakko Chocolate İstinye Park, Vakko Suadiye ve Vakko Chocolate Palmarina'da  satılıyor.

httpwww.dunya.comdnews148332.jpg.jpg