Ehlikeyf'in lezzet notları…

Elite World Otelleri limonata günleri, Jumbo'dan Luster kahve fincanları ve Roca granit tencere-tava seti, Nuh'un Ankara Makarnası 35,5 milyon dolar yatırıma gidiyor, Özsüt'ten Temmuz ayına özel lezzet: Fıstıklı & kaymaklı yaz gülü…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

    

Elite World Otelleri limonata günleri 

Her ay birbirinden farklı konseptlerdeki etkinliklerle de misafirleriyle buluşan Elite World Otelleri, bu kez bünyesindeki Coffee Company'lerde "Limonata Günleri" düzenliyor. Ortaçağ'a dayanan tarihi ile her zaman ferahlatan limonata, farklı tatlarda lezzet tutkunları ile buluşacak. "Limonata Günleri", 11 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında devam ediyor olacak.

Geleneksel ev yapımı limonatanın yanı sıra farklı meyvelerle tatlandırılmış limonata çeşitleri, Coffee Comapany'lerde beğeniye sunulacak. "Limonata Günleri"nde Geleneksel Limonata, Çarkıfelek - Passion Fruit Limonata, Çilek Limonata, Mango Limonata, Mandalina Limonata sunulacak seçeneklerden sadece  birkaçı olacak.

2-634.jpg

Geçmişi çok eksiye dayanan vazgeçilmez tadlardan biri olan limonatanın izlerine 14 . yüzyılda Mısır'da rastlanıyor. Limon suyu ve bal karıştırılacak ve soğutularak içilen bu içeceğin bildiğimiz halinin çıkışı ise Ortaçağ dönemine dayanıyor. Akdeniz'de tedavi amaçlı da içilen, zenginlik işareti olarak da kabul edilen limonatanın ilk tarifinde sadece limon, şeker ve su yer alıyor. 

Jumbo'dan fincan ve tencere-tava seti 

Metalik altı farklı renk kahve fincanı ve kupadan oluşan Jumbo Luster serisi ile Jumbo Roca tava ve tencere serisi (bir boy tava ve üç farklı boy tencere seçeneği ile) Jumbo mağazalarında ve jumbo.com.tr'de satışa sunuldu. 

2-635.jpg

Jumbo, 1947'den bu yana mutfak araç ve gereçleri üretiyor. Çelikten üretilmiş çatal bıçak takımları, geniş porselen ürün gamı, pişirme gereçleri, geniş aksesuar gamı bu ürünler arasında yer alıyor.

Nuh'un Ankara makarnası 35,5 milyon dolar yatırıma gidiyor 

Türkiye'nin en eski makarna markalarından Nuh'un Ankara makarnası, Japonlarla işbirliğine gitti. Japon makarna üreticisi Nisshin Seifun Group ve Japon ticaret firması Marubeni ile Nuh'un Ankara Makarnası'nın ortak kurduğu Nisshin Seifun Turkey şirketi, Marube markasıyla makarna üretip Japonya'ya satacak.

                 3-482.jpg

Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 bin metrekarelik alana kurulan fabrikada klasik makarnanın ardından dondurulmuş makarna, ravioli ve mix un üretimi de yapılacak. Ortaklık, 3 yıl içinde Türkiye'de 35.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Nisshin Seifun Turkey'de, Nisshin Seifun Group yüzde 51, Nuh'un Ankara Makarnası yüzde 24, Marubeni Corporation ise yüzde 25'lik paya sahip.

Özsüt'ten Temmuz ayına özel tatlı…

Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine çalışmaları ile bilinen Şef Yunus Emre Akkor tarafından hazırlanan fıstıklı & kaymaklı yaz gülü, sadece bir ay boyunca sunulacağı Özsüt mağazalarında yerini aldı.

Yunus Emre Akkor, fıstıklı & kaymaklı yaz gülünde, Osmanlı Sarayı'nın vazgeçilmez tatları baklava ve irmiği, farklı bir şekilde bir araya getirdi. Baklava yufkası, fıstık, kaymak, irmik ve şerbet ile hazırlanan tatlı yalnızca Temmuz ayı boyunca satılacak.

ozsut.jpg