Ehlikeyf'in lezzet notları…

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde workshoplar sürüyor, Dardenia'nın ilk franchise şubesi Bahariye'de, Ramazan'ın iftariyelik ve şarküteri ürünleri Delimonti'den, Jumbo'dan bohem tasarımlar, Flow-in davlumbaz ödüllerine yenilerini ekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde workshoplar sürüyor 

Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef's Table Mutfak Akademisi workshoplarını Haziran ayında da sürdürüyor. ‘'Önemli olan yemeği yapmak değil, yemeği anlatarak yapabilmektir.'' mottosuyla yola çıkan Akademi, mutfağı tarif üzerinden değil matematik ve kimyası üzerinden öğretmeyi amaç ediniyor. Önümüzdeki günlerde workshop programı şöyle sürüyor:

25 Haziran Cumartesi, tatlı tapas (14:00-18:00) 

Yeni trend atıştırmalık, mini tatlılar... Onları hazırlamanın püf noktaları.

26 Haziran Pazar, cheesecake devrimi (14:00-18:00) 

Cheesecake'i alternatif malzemelerle hazırlama yöntemleri.

28 Haziran Salı egzotik tatlılar (19:00-22:00) 

Farklı kültürlerin tatlı ürünleri.

chef.jpg

Dardenia'nın ilk franchise şubesi Bahariye'de

Türkiye'nin ilk ve tek balık ekmek zinciri Dardenia, yeni şubesini Kadıköy Bahariye'de açtı. Bahariye Dardenia Fish&Bread'in en önemli özelliklerinden biri Dardenia'nın ilk franchise şubesi olması… Bu restoranla birlikte Dardenia Anadolu Yakası'nda 4, İstanbul genelinde 8 şubeye ulaştı. Dardenia'nın hedefinde 2016 bitmeden kendi açacağı yeni restoranlarla minimum 10 şubeye ulaşmak var.

Dardenia'nın mönüsünde hepsi tartar sos, karamelize soğan ve yeşillikle servis edilen Norveç somon, limonlu levrek schnitzel, Ege levrek, Norveç uskumru ve mezgit schnitzel balık ekmek çeşitleri bulunuyor. Ayrıca mönüde Brüksel midyeden fish cheeseburger'e, midye dolmadan balık çorbasına, kalamar tavadan sushi ve tempura usulü kızartma yöntemiyle hazırlanmış atıştırmalıklara farklı damak tatlarına hitap eden seçenekler de yer alıyor. Dardenia'da balıklara soslar, salatalar, ekmekler eşlik ediyor. 

dardenia.jpg

Ramazan'ın iftariyelik ve şarküteri ürünleri Delimonti'den 

Gastronomi market ve restoran konseptini aynı çatı altında bir araya getiren Delimonti, iftariyelik ve şarküteri ürünleriyle Anadolu'nun lezzetlerini Ramazan sofralarına taşıyor. Kastamonu pastırmasından Tokat'ın bez sucuğuna, Trabzon'un tereyağı ve balından yöresel peynirlere kadar pek çok farklı lezzet Delimonti‘nin şarküteri marketinde meraklılarını bekliyor. 

Anadolu'daki yerel üreticilerin Delimonti için özel ve limitli miktarda ürettiği iftariyelik seçenekleri arasında Kastamonu'nun sonbahar esintisinde kurutulmuş dana eti pastırma; Tokat mutfağının lezzeti bez sucuk; Gemlik, Hayat ve Aksihar'da yetişmiş zeytin çeşitleri yer alıyor. 

Taze tereyağı, Ovit Balı da ürünler arasında. Yüksek yaylalarda hazırlanmış kolot peynirinden telli peynire, Kars'ın geleneksel kaşar ve gravyer peynirinden Eshişehir'in mihaliç peynirine, Hayat'ın testi peynirinden Van'ın otlu peyniri, Çanakkale'nin Ezine peynirine kadar 50'yi aşkın peynir çeşidi de bir arada sunuluyor. 

delimonti.jpg

Jumbo'dan bohem tasarımlar

Dünyanın en kaliteli porseleni Bone malzemeden üretilen Jumbo Bohem yemek takımı tasarımında platin dekorlu, floral ve yalın desenleri bir araya getiriyor. 12 kişilik Bohem yemek takımı 61 parçadan oluşuyor. Ayrıca çay, meşrubat, su bardağı ve kadehlerden oluşan 6'lı setler halindeki Bohem bardak takımları da yemek takımıyla birlikte kullanılabiliyor. Bohem yemek takımı Jumbo mağazalarında ve Jumbo online satış sitesi www.jumbo.com.tr'de satışa sunuluyor.

jumbo.jpg

Flow-in davlumbaz ödüllerine yenilerini ekledi 

Dünyanın en geniş kapsamlı ve tüm dünyada kabul gören yarışması Plus X Awards, Flow-in'i Şubat ayında kullanım kolaylığı, fonksiyonellik, yüksek kalite ve tasarım alanında 4 ayrı ödüle layık görmüştü. Flow-in şimdi de "2016/2017 yılının En İyi Ürünü" ödülünü kazandı.

Silverline Ankastre Pazarlama Direktörü Mehmet Aygül  " Silverline'nın inovasyon, yüksek kalite, tasarım, kullanım kolaylığı, işlevsellik, ergonomi ve ekoloji alanında yaptığımız çalışmalar ile  Ar-Ge konusundaki  başarımızı da kanıtlamaya devam ediyoruz. Avrupa'da satışa çıkardığımız ve Ekim ayında Türkiye'de tüketicisi ile buluşturacağımız Flow-in, ankastre teknolojisinde yenilikçi marka olduğumuzun ve sınırları ne kadar aşabildiğimizin göstergesidir.  AR-GE ekibimiz önümüzdeki yıllarda da sektörün trendlerini yönlendirecek, kullanıcısının konforunu ve beklentisini bütünüyle karşılayan, tasarımı ile şaşırtan ürünler çıkarmaya devam edecek" dedi.

flow.jpg