Ehlikeyfin dikkati teknoloji dünyasındaki yeniliklerde

Tüketici elektroniği fuarı IFA, 7 Eylül'deki Apple etkinliği ehlikeyflerin gözünü teknoloji dünyasına çevirdi. IFA'dan Arçelik, Lenovo, LG, Philips, Samsung, Sony, Tomtom, Vestel; Bilkom'un ödülü; Doğa için aksesuarlar; TAV Mobile uygulaması.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berlin'de halen süren firmaların en yeni ürünlerini sergilediği dünyanın önde gelen tüketici elektroniği fuarı IFA, 7 Eylül'de San Fransisco'da gerçekleştirilecek olan geleneksel Apple etkinliği ehlikeyflerin gözünü ister istemez teknoloji dünyasına çevirdi.

IFA'ya katılan firmalardan Arçelik, Lenovo, LG, Philips, Samsung, Sony, Tomtom, Vestel haberleri; Bilkom'un ödülü; Doğa tutkunlarına özel teknolojik aksesuarlar; TAV Mobile uygulaması bu haftanın konuları…

Arçelik A. Ş., global markalarıyla IFA'da

Berlin'deki IFA Fuarı kapsamında Grundig'in düzenlediği basın toplantısında konuşan Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Grundig'in evde kullanılan elektrikli tüm araç gereçleri üreten Avrupa'daki tek marka olduğunu söyledi.

Grundig'in hızla büyüdüğünü, 500'den fazla ürünü bulunduğunu vurgulayan Bulgurlu, "Geçen yıla kıyasla satışlarımız 2 kat artmış durumda. Hedefimiz, 5 yıl içerisinde tüm Arçelik cirosunun yüzde 20'sinin Grundig'ten gelmesi. Bugün Arçelik cirosunun 5 milyar avro civarında olduğunu düşünürseniz rakam çok ciddi. Arçelik de yerinde durmayacak. 5 yıl içerisinde çok büyümüş olacak. Onun için Grundig, bizim satışlarımızın çok önemli bir parçası olacak" şeklinde konuştu.

Fuar kapsamında dünyada ilk olan inovasyonları sergilediklerini belirten Bulgurlu, Grundig'in Türkiye'deki cirosunun 500 milyon avro civarında olduğunu, beyaz eşya satışına yeni başladıklarını, bunun yayılmasıyla birlikte rakamın çok hızlı bir şekilde artacağını kaydetti.

Arçelik Türkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer de yarının dijital dünyasına bugünden hazırlıklı olduklarını ifade ederek, akıllı evlerin sayısı ve bu ürünlere olan talebin her geçen gün arttığını, bağlanabilirlik ile ürünlerin zaman ve enerji tasarrufu yapılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Dinçer, "Aynı fırın içinde soğutma ve pişirme imkanı veren, uzaktan kontrol ile çalışan cooling oven/soğutuculu fırın, akıllı sensörüyle gıdanın bozulup bozulmadığına dair uyarı veren FreshMeter ile yeşil bitkilerin ev ortamında yetiştirilmesini sağlayan HerbGarden bu ürünlerimizden birkaçı." dedi. Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl IFA'da sunduğumuz uzaktan erişilebilir Grundig Homewhiz Sistemi, sıcak hava ısısı ve özel fan sayesinde giysileri kısa sürede hazır hale getiren InstantWear teknolojili çamaşır makinesi, et, balık ve peynir gibi gıdaları 3 kata kadar taze tutan CustomFresh+ teknolojisi ve bardakların ömrünü koruyan SteamShine teknolojisine sahip bulaşık makinelerimizle tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Artık tüketicilerimizin seçtiği bulaşık ve çamaşır makineleri Amazon üzerinden deterjan bittiğinde sipariş verir hale gelecek."

Grundig, IFA'daki 3 bin 600 metrekarelik standında 152'si yeni ürün olmak üzere toplam 560 modelini sergiliyor.

Beko ise IFA Fuarı'nda yeni ürettiği 251 farklı ürününü tüketicilerle buluşturuyor. "Bugün için yenilik" konsepti ile ürünlerini kullanıcıların beğenisine sunan şirket, aynı zamanda FC Barcelona yaptığı iş birliğiyle hayata geçirdiği ortak markalı yeni buzdolabını da tanıttı.

Öne çıkan ürün grupları arasında ise Split&Cook ve Surf Fırınlar, EverFresh+ 0°C özellikli soğutma çözümleri, IonGuard teknolojisi ile koku giderme özelliğine sahip yeni bulaşık makineleri, Beko AirTherapy teknolojisi ile çamaşır makineleri ve yine IonGuard teknolojisine sahip kurutmalı çamaşır makinesi gibi cihazlar yer alıyor. Bunun yanında ankastre fırınlar, ankastre ocaklar, ankastre davlumbazlar, küçük ve akıllı ev aletleri, mutfak robotu, kahve çekirdeği öğütücülü espresso makinesi, SteamXtra Buhar istasyonlu akıllı ütü ve Silent Storm EcoSmart elektrik süpürgesi gibi ürünler de fuarda Beko'ya ayrılan bölümde kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Lenovo'nın yeni Yoga Book ve pc'leri

Lenovo IFA'da hem Android 6.0 hem de Windows 10 işletim sistemiyle çalışabilen yeni bir Yoga Book'u sergiliyor. Sadece 690 gr. olan dünyanın en hafif 2'si bir arada tableti Yoga Book, kapalıyken 9.6 mm. inceliği ile de aynı zamanda dünyanın en incesi olma özelliğine sahip. Lenovo Yoga Book'un inceliğinin yanısıra en dikkat çekici özelliği ise Halo klavyesi ile Real Pen (Gerçek Kalem) ve Book UI özelliği.

Tuşların olmadığı ve basıldığında dijital olarak ortaya çıkan Halo klavyesi sayesinde Yoga Book ile dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi kolayca yazı yazılabiliyor. Klavye, yazım yanlışlıklarını azaltmak için dokunmatik geribildirim sağlayan hassas, haptik teknolojiye sahip.

Yoga Book kâğıt kalem ile not almaya da son veriyor! Gerçek bir kalem hissi veren Real Pen ile yazı ve çizimler dijital ortama profesyonel kalitede aktarılıyor. Şarj gerektirmeyen Real Pen, mürekkebi sayesinde normal bir kalemmiş gibi de kullanılabiliyor.

Intel® Atom™ X5 işlemci ve 4GB belleği, Book UI (kullanıcı arayüzü) birden fazla uygulamayı ve pencereyi aynı anda açabilmeyi sağlıyor. Tüm bu özellikler hem Android hem de Windows ile uyumlu çalışıyor.

Pc ve tabletler

Lenovo, IFA'da yeni PC ve tablet modellerini de tanıttı. Lenovo, ThinkPad'lerde görülen parmak izi tarayıcı gibi yeni teknolojik özellikleri Yoga 910'da hayata geçirdi. 14.3 mm inceliği ile dünyanın en ince dönüştürülebilen dizüstü bilgisayarı olan 13.9 inç ekranlı Yoga 910, aynı zamanda 7. Nesil Intel Core i7 işlemcisi kullanıyor.

Tab 3 Plus da, yüksek kalite ses, ekran ve uzun ömürlü pili ile kullanıcılarına her ortamda sinema deneyimi yaşatıyor. Technicolor Color Enhance'li 10.1 inç, 2K ekranlı Tab 3 Plus, dört adet öne bakan JBL hoparlörden çıkan üç boyutlu Dolby Atmos ses ve dört farklı izleme modu sunuyor (stand, tilt, hold ve hang.) Tab 3 Plus'ın 9300 mAh kapasiteli pili 18 saate kadar kesintisiz kullanım sağlıyor. 24w hızlı şarj aleti de ürünün yanında kullanıcılara hediye ediliyor.

LG 15 metre uzunluğunda OLED tüneli kurdu

LG Electronics ziyaretçilerini IFA 2016'daki sergi standında 15 metre uzunluğunda, 7.4 metre genişliğindeki, OLED tüneli ile karşılıyor. LG'nin 55 inçlik 216 ayrı kavisli OLED ekranını monte ederek oluşturduğu yapı, yaklaşık yarım milyar piksel ile İzlanda'nın Aurora Borealis olarak adlandırılan Kuzey Işıkları'nı, sualtı ekosistemi ve derin uzay görüntülerinden oluşan sahneleri ekrana taşıyor.

OLED ekranları, herhangi bir görüntü bozulması olmadan içbükey ya da dışbükey formlarda bükülebilmesi ile bu dijital düzeneğe izin verdi. Gerçek siyah ve sonsuz kontrast oranı olan OLED TV'lerin her bir pikseli herhangi bir arka ışıklandırmaya gerek duymadan kendi kendini açma ve kapama özelliğine sahip.

LG Electronics Ev Eğlence Sistemleri Başkanı ve CEO'su Brian Kwon; "50 yıl önce LG ilk televizyonunu üretti. Bu dönüm noktasını bir başka dönüm noktası ile kutlamak için IFA 2016'daki OLED tünelini tasarladık. IFA ziyaretçilerine standımızda OLED'in kusursuz siyah, sonsuz kontrast oranı ve her açıdan gerçekçi renkler ile devrim yaratan görüntü kalitesini deneyimleme şansı sunuyoruz." dedi.

Telefondan takip

Öte yandan, LG, IFA 2016'da görücüye çıkan yeni nesil çamaşır makineleri ile steril ve kırışıksız çamaşırlar öneriyor. Enerji verimliliği ile ön plana çıkan LG çamaşır bakım ürün serisi, çamaşırların yıkama sürecini akıllı telefondan takip edebilme avantajı da sunuyor.

      


Philips'te HDR teknolojisi

HDR teknolojisi, kontrasttaki ilerlemeler, daha gerçekçi ve canlı renk gamı sayesinde daha parlak sahneler, daha derin siyah tonlar ve daha detaylı görüntüler sunuyor. Philips'in IFA Fuarı'nda tanıttığı 901F OLED ve 7601 modelleri, Philips TV'nin görüntülerini HDR içeriğiyle birleştiriyor.

Yeni televizyonların yanı sıra 2016 model 6400 ve üstü serilerdeki mevcut Philips TV kullanıcıları da kablosuz bir güncelleme sayesinde, HDR içeriğin avantajlarından yararlanabiliyor..

Samsung'un yeni buzdolabı yıl sonunda Türkiye'de

Samsung Electronics, IFA 2016'da Family Hub buzdolabının Avrupa versiyonunu tanıttı. Samsung'un buzdolabı yıl sonunda Türkiye'deki mutfaklardaki yerini almaya başlayacak. Yeni iki kapılı Family Hub buzdolabında soğutucu üstte, dondurucu aşağıda yer alıyor.

İç kısmı gösteren üç adet kamera, her kapı kapandığında Samsung Family Hub buzdolabının içindekilerin fotoğrafını çekiyor. Böylece kullanıcılar, akıllı telefonları ile her an her yerden neye sahip olduklarını görebiliyorlar. Aynı zamanda Family Hub sahipleri, son kullanma tarihlerini girerek yiyeceklerinin kaç gün daha dayanacağını da takip edebiliyor. Detaylar Food Reminder uygulaması aracılığıyla kapıyı bile açmadan dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebiliyor.

Tüketiciler, aynı zamanda Çevrimiçi Alışveriş yoluyla yiyecek-içecek alışverişlerini yapabiliyorlar. Family Hub sahipleri, Samsung Club des Chefs üyeleri tarafından yaratılan özel tariflere erişebiliyor.

Family Hub buzdolabının kapısında ise 21,5 inç dokunmatik bir ekran bulunuyor. Samsung Smart Home uygulaması aracılığıyla aile üyeleri, her yerden gerçek zamanlı olarak fotoğraflar ve notlar paylaşabiliyor. Kullanıcılar, aynı zamanda akıllı telefon takvimlerini eş zamanlayabiliyor ve Sticki uygulaması aracılığıyla aileleri ile programlarını paylaşabiliyor.

       

Sony'den "Üçlü Görüntü Algılama Teknolojisi"

Sony Mobile, yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarına iki model daha eklediğini duyurdu. Xperia XZ ve premium Xperia X Compact… Modeller, Xperia'nın en iyi fotoğraf kalitesini sunmak için geliştirdiği yeni bir kamera teknolojisiyle geliyor.

Sony'nin sensörüne iki yardımcı sensör ekleniyor ve üçlü görüntü algılama teknolojisi ortaya çıkıyor. Buna ek olarak, uzaklık sensör teknolojisine sahip lazer otomatik odaklama, ışık düzeyinin yetersiz olduğu durumlarda net fotoğraflar çekmeye olanak tanıyor. 23MP ana kamerası olan Xperia XZ, 13MP ön kameraya sahip. 5.2 inç ve mavi; orman mavisi, madeni siyah, platinum renkleri ile geliyor.

Xperia X Compact ise 4.6 inç ekrana sahip…

Xperia XZ ve Xperia X Compact'ın parmak izi sensörlü açma kapama tuşu, cihazların yan tarafında yer alıyor.

Xperia XZ Qualcomm Snapdragon 820 işlemci kullanıyor. Xperia XZ global pazara Ekim ayında; Xperia X Compact ise Eylül'de sunuluyor.

      

TomTom, IFA 2016'da 7 yenilik birden sundu

Tom Tom, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda ikisi tamamen yeni kategori olmak üzere 7 yeni ürün tanıttı: TomTom VIO, TomTom TOUCH, TomTom ADVENTURER, TomTom SPARK 3, TomTom CURFER, TomTom RUNNER 3 ve TomTom GO satnav.

TomTom'un ilk fitness takip cihazı olma özelliğini taşıyan TomTom TOUCH adımlarla, uykuda ve tüm gün kalp atışlarıyla bilekten vücut kompozisyonunu analiz edebiliyor. Vücudun yağ ve kas oranını gösteren TomTom TOUCH, aynı zamanda kalp atış hızını sürekli olarak ölçüyor, kalori ve adım sayma gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor.

Şirket fuarda ayrıca ilk TomTom GO satneav rang uydu navigasyonunu da tanıttı.

TomTom VIO, scooter için özel olarak tasarlanmış dünyanın ilk navigasyon cihazı.

TomTom fuarda araç için bir performans izleyici olan TomTom CURFER'ı da tanıttı. Bu cihazla bağlı bir telefon üzerinden daha performanslı bir sürüş yaparak daha az yakıt harcanıyor.

TomTom'un tanıttığı bir diğer ürün ise Outdoor saat TomTom ADVENTURER. Müzik çalar ve kalp Atış Hızı ile doğa yürüyüşçüleri, kayakçılar, snowboard yapanlar ve koşucular için geliştirilen TomTom ADVENTURER mesafe, yükseklik, boylam gibi değerleri takip etmeyi sağlıyor. Kalp atış hızını ölçebilen, kalori ve adım sayabilen saatle aktiviteleri 7/24 izlemek mümkün.

Şirket, doğa sporlarına meraklı olanlar için hazırladığı GPS özellikli iki saati de IFA 2016 kapsamında görücüye çıkardı.

TomTom SPARK 3 ve RUNNER 3, sürekli olarak GPS takibi yapabiliyor. Cihazdaki 3 GB dahili depolama alanı müzik dinleme amacıyla kullanılıyor. Üçüncü nesil TomTom SPARK 3‘ün en önemli farkı rota keşif özelliği sayesinde kullanıcılar başlangıçtaki ve mevcut konumlarını görebiliyor. Bu cihazda nasıl bir yolun izlendiği incelenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar kendi rotalarını da saate yükleyebiliyor.

    

Vestel'den IFA'da yeni anlaşmalar, yeni ürünler

Vestel, IFA'daki 26'ıncı yılında 730 farklı ürünü 3 bin metrekarelik standında sergiliyor. Fuarda ilk kez yer alan yüzlerce yeni ürünün yanı sıra yeni yatırımlarını ve işbirliklerini de duyuran Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "2016 yılının durgun ekonomi şartları altında ihracat yaptığımız ülke sayısını 152'ye çıkarıp yüzde 24 büyüme yakalayan bir marka olarak yeni ürünlerimiz ve hizmetlerimizle IFA'da yine büyük ilgi görüyoruz. Avrupa pazarının TV üretiminde ikinci, beyaz eşyada ise ilk beş üreticisinden biriyiz. Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu olan markamız Venus ile birlikte TV ihracatındaki başarımızı ve tecrübemizi mobil teknolojilere taşımaya odaklandık. Endüstri 4.0 dönüşümünü tamamlayarak Türkiye'nin ilk akıllı fabrikalarına sahip olmak için çalışıyoruz. Hedef ülkelere yatırım yaparak pazarda pay sahibi olup, ihracat haritasını ve ürün gamını genişletmek için sistematik çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Toshiba markası Avrupa'da Vestel'in

Vestel, uluslararası pazardaki konumunu daha da sağlamlaştırma ve stratejik ortaklıklarını güçlendirme hedefi doğrultusunda Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladığını da IFA'da duyurdu. İmzalanan bu anlaşmayla Vestel, bu yıl sonuna kadar Toshiba için Avrupa'da yeni bir yapılanma ve organizasyon oluşturarak Toshiba markalı TV'lerin Avrupa pazarında üretim, satış, pazarlama ve tedarik zinciri gibi faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Bilkom'un sosyal sorumluluk projesine uluslararası ödül

Koç Grubu'nun bilişim sektöründeki faaliyetlerini Türkiye'nin "Dijital Yaşam Koçu" vizyonuyla yürüten; Apple, Asus gibi global markaların Türkiye temsilciliğini sürdüren Bilkom'un "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" (iVisit Anatolia – History Comes to Life in 3D) sosyal sorumluluk projesi, dünyanın en saygın iş ödüllerinden biri olarak kabul edilen "Stevie Awards 2016-Uluslararası İş Ödülleri"nde "Silver Stevie" ile ödüllendirildi.

Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, İngiltere, Kuzey İrlanda, İtalya, Çin, Singapur, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Avusturalya gibi birçok ülkeden binlerce projenin yarıştığı "Stevie Awards 2016-Uluslararası İş Ödülleri"nde, Bilkom kendi kategorisinde dünya ikincisi oldu.

21 Ekim'de, Roma'da düzenlenecek Stevie Awards- Uluslararası İş Ödülleri gala gecesinde, "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor" projesiyle dünya ikincilik ödülünü alacak olan Bilkom'un CEO'su Cömert Varlık; kendi alanında saygınlığı bulunan uluslararası bir organizasyon tarafından projelerinin ödüllendirilmiş olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Varlık, "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor projemiz; dijital çağın yeni nesil mimarlarının önünde, dünya miras alanlarının, antik kentlerin farklı bir boyutta yeniden keşfi, ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımı için yeni ufuklar açacak özellikleri taşıyor. Türkiye'nin tüm kültürel-tarihi değerlerine önem veren Koç Topluluğu'nun yeni nesil şirketi olarak; bu proje kapsamında antik değeri eşsiz, kültür mirası yerlerimizin orijinal halini 3 boyutlu ve 360 derece sanal olarak deneyimleme ve gezinme olanağı sunacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kültürel mirasları, tarihi değerleri koruyup yarınlara, gelecek nesillere taşımanın herkesin görevi olduğunu hatırlatan Cömert Varlık; 05 Eylül 2016 tarihi itibariyle düzenlenecek kampın ardından "Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor"un Osmanlı dönemi, "Edirne Etabı"nın başlayacağını söyledi. Varlık; sadece Türkiye'deki tarihi eserler için değil; tüm dünyadaki kültür mirasları için de benzer dijital uygulamaları bu proje kapsamında geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Doğa sporları için teknolojik aksesuarlar

İtalya'nın önde gelen mobil aksesuar markalarından SBS, doğa sporları ile uğraşırken teknolojiden mahrum kalmak istemeyenlere de özel ürünler sunuyor. SBS distribütörü Aksoy Bilişim tarafındanTürkiye pazarına sunulan ürünler, Turkcell Flagship mağazaları, turkcell.com.tr ve Şengüller Turkcell İletişim Merkezleri'nin yanı sıra ülke genelindeki seçkin aksesuar mağazalarından temin edilebiliyor.

Telefonlar için özel cepli sırt çantası

SBS spor sırt çantasında akıllı telefonlar için geliştirilen özel bir cep bulunuyor. 5,5 inç ve altındaki ekran büyüklüğüne sahip akıllı telefonların konabildiği bu cep, cihazın dokunmatik özelliklerinin de kullanılmasını sağlayarak özellikle yürüyüş sırasında GPS ve diğer uygulamalardan yararlanmaya yardımcı oluyor.

Doğada müzik eşliği

Doğadaki macerasına müziğin de eşlik etmesini isteyenler için geliştirilen SBS bluetooth hoparlör, IPX4 standardındaki suya dayanıklı yapısı ile dikkat çekiyor. 10 metreye kadar kablosuz müzik keyfi sunan 5W çıkış gücüne sahip ürünün üzerinde, gelen telefon çağrılarını yanıtlamak ve sonlandırmak için butonların yanı sıra 3,5 mm'lik jak girişi yer alıyor. Askı kayışı ise ürünün bileğe takılarak taşınmasını kolaylaştırıyor.

Hem lamba hem powerbank

4W gücünde LED lambası bulunan bu ürün, akıllı telefonlar için şarj kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Üç farklı güçteki aydınlatma moduna ek olarak SOS modu da bulunan ürün, lamba olarak kullanıldığında 5 bin saate kadar çalışabiliyor..

Ultra hafif kafa lambası

Ultra hafif yapısı ile tırmanma gibi ekstrem sporlarla uğraşanların yanı sıra koşucuların da kullanabileceği SBS LED kafa lambasının SOS dahil dört farklı aydınlatma seviyesi bulunuyor. 3 adet AAA pille çalışan ürün suya dayanıklı ve 3W gücünde.

      

TAV Mobile ile uçuş bilgileri şimdi de sosyal medyada

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen TAV Mobile uygulaması seyahat planlamasını kolaylaştırırken havalimanındaki hizmetler ve sunulan fırsatları gerçek zamanlı olarak yolculara iletiyor. Bugüne kadar 500 binden fazla kez indirilen uygulama iOS, Android ve Blackberry platformunda çalışıyor. Uygulama, eklenen sosyal medya desteğiyle uçuş bilgilerini Facebook ve Twitter üzerinden de anlık olarak yolculara sunuyor.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, "Yolcu memnuniyetini tüm operasyonlarının odağına koyan TAV Bilişim Hizmetleri en yeni teknolojiler ve trendleri takip ederek ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

Havalimanlarındaki hizmetlerle ve fırsatlarla ilgili tüm bilgileri akıllı cihazlara taşıyan TAV Mobile uygulamamızın son sürümüne sosyal medya desteğini eklemekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kullanıcılar herhangi bir uygulamayı indirmeye gerek kalmadan, Facebook veya Twitter üzerinden uçuş numarası ve şehir bilgisini paylaşarak uçuşlarının hangi aşamada olduğu saniyeler içerisinde görebiliyor. Facebook'ta "TAV Mobile Flights" sayfasında mesajlaşma alanına tıklandığında hoşgeldiniz mesajı ile karşılanan yolcu, uçuş sorgusunu nasıl gönderebileceği ile ilgili kısa bir yönlendirme görüyor. Twitter uygulamasında ise #tavmobile etiketi kullanılarak atılan tweetler birkaç dakika içinde ilgili uçuş hakkında bilgileri kullanıcı ile paylaşıyor.

TAV Mobile uygulaması Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum, Gazipaşa-Alanya havalimanlarında ve yurt dışında Tunus'taki Enfidha-Hammamet ve Monastır, Gürcistan'daki Tiflis ve Batum, Makedonya'daki Üsküp ve Ohrid havalimanları ile Suudi Arabistan Medine havalimanı hakkında bilgi veriyor.